Gazete Vatan Logo

Açık cezaevleri izinleri uzatıldı mı, cezaevi korona izni ne zaman bitecek? Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü açıkladı!

Açık cezaevleri izinleri uzatıldı mı, cezaevi korona izni ne zaman bitiyor? TBMM Genel Kurulunda, 5'inci Yargı Paketi'ni içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'ne ceza infazla ilgili yeni madde ihdas edildi.

Açık cezaevleri izinleri uzatıldı mı, cezaevi korona izni ne zaman bitecek? Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü açıkladı!

Koronavirüs salgını nedeniyle açık cezaevlerindeki hükümlülerin izinli sayılma tarihi 30 Kasım 2021'de bitiyordu. 5. yargı paketinin görüşmeleri Meclis Genel Kurulu'nda devam ederken yeni bir madde ihdas edildi. Peki, Açık cezaevleri izinleri uzatıldı mı, cezaevi korona izni ne zaman bitiyor?

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

Mecliste grubu bulanan partilerin ortak önergesiyle ihdas edilen maddeyle, "kovid-19 izni" ile ilgili mevcut düzenlemedeki Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından "her defasında 2 ayı geçmemek üzere 9 kez uzatılabilir" şeklindeki ibare, "her defasında 2 ayı geçmemek üzere 12 kez uzatılabilir" olarak değiştirildi. Böylece salgın sebebiyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezasının infazına karar verilen hükümlülerin bu kapsamdaki izin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabilecek.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, değişikliğin toplumsal talep dikkate alınarak parti gruplarınca ortak akılla gerçekleştirilmesinin memnuniyet verici olduğunu söylerken, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, salgının halen sürdüğünü dile getirerek, riskin sürdüğünü ve düzenlemenin gerekli olduğunu, önemli bir beklentiyi de karşıladığını ifade etti.

Haberin Devamı

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç ise sürenin 6 ay daha uzatılmasına itiraz etmediklerini ancak yetersiz bulduklarını vurguladı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da ortak anlayış içinde 6 ay uzatılmasına dair verilen kararın hayırlı olduğunu düşündüklerini aktardı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, hem Sağlık Bakanlığı hem de Adalet Bakanlığı'nın görüşleriyle sürenin uzatılmasının TBMM gündemine geldiğini belirtirken, ortak önergeyle uzatılmasının da sevindirici olduğunu dile getirdi ve ekledi "Böylece Kovid-19 izin süresi 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılmıştır." dedi.