Gazete Vatan Logo

Abdülhamid Han gemisi nerede görev yapacak? Abdülhamid Han gemisi ne arayacak? Abdülhamid Han gemisinin özellikleri neler?

Abdülhamid Han gemisi göreve başlıyor. Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han görev yerine uğurlanacak. Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle dikkati çeken Abdülhamid Han gemisinin özellikleri, görev yeri ve ne arayacağu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Abdülhamid Han gemisi nerede görev yapacak? Abdülhamid Han gemisi ne arayacak? Abdülhamid Han gemisinin özellikleri neler? İşte Abdülhamid Han gemisinin teknik özellikleri

Abdülhamid Han gemisi nerede görev yapacak? Abdülhamid Han gemisi ne arayacak? Abdülhamid Han gemisinin özellikleri neler?

Abdülhamid Han gemisi görevine başlıyor. Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han gemisinde son hazırlıklar tamamlanırken geminin teknik özellikleri ve rotası merak konusu oldu. Özellikle Yunan basınında da geniş yer bulan Abdülhamid Han gemisi ile ilgili görev yeri ve rotası ile ilgili haberler dikkat çekti. Peki, Abdülhamid Han gemisi nerede görev yapacak? Abdülhamid Han gemisi ne arayacak? Abdülhamid Han gemisinin özellikleri neler? İşte Abdülhamid Han gemisinin teknik özellikleri

ABDÜLHAMİD HAN GEMİSİ NEREDE GÖREV YAPACAK?

Abdülhamid Han gemisi Mersin Taşucu Limanı'ndaki son hazırlıkları tamamlandı. Geminin ilk görev yerinin Doğu Akdeniz olması bekleniyor. Abdülhamid Han gemisi Gazipaşa Yörükler 1 kuyusuna gidecek. Kuyu Gazipaşa'nin 55 km açığında bulunuyor. 

Yunan Kathimerini gazetesi 'Türk sondaj gemisinin üç olası rotası' başlıklı haberinde Abdülhamid Han'ın Doğu Akdeniz'deki seyrine ilişkin farklı senaryoların mercek altına alındığı bilgisine yer verdi.

ABDÜLHAMİD HAN GEMİSİ NE ARAYACAK?

Haberin Devamı

Türkiye’nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han, hidrokarbon arama çalışmalarında kullanılacak.

ABDÜLHAMİD HAN GEMİSİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Filonun en güçlüsü olan 'Abdülhamid Han''ın, sahip olduğu üstün teknoloji ile dünyada da sayılı sondaj gemileri arasında olduğu belirtildi. Gemi 38 metre uzunluğa, 42 metre genişliğe sahip. Yüksekliği ise 112 metre. Gemi 12 bin 200 metrede sondaj yapabilme imkanına sahip. 200 mürettebat kapasiteli 9 katlı gemide helikopter pisti de var.