Gazete Vatan Logo

ABD kafes dövüşünde ilk Türk

ABD'de ‘Kafes dövüşü’nde yarışacak ilk Türk Alp Özkılıç, bu cumartesi ringe çıkacak.

Ultimate Fighting Championship’te (UFC) ‘Kafes dövüşü’ yapacak ilk Türk dövüşçü olma şansını yakalayan Alp Özkılıç, ilk rakibi Darren Uyenoyama ile 14 Aralık’ta karşılaşacak.

Dünyanın en popüler kafes dövüş turnuvası olarak bilinen UFC’ye katılan ilk Türk sporcu unvanını yakalayan Alp Özkılıç, bu haberi ilk kez menajeri aracılığı ile üç hafta önce antremanları sırasında öğrendiğini söyledi. Özkiliç, “Menajerim sürekli UFC ile irtibatta olduğu için zaten beni devamlı takip ediyorlardı. Böyle bir haber bekliyoduk ama tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini bilemiyorduk” dedi..

UFC tarafından resmi olarak duyurmadan, bu haberi basına açıklayamadığını belirten Özkılıç, “İlk olarak sadece ailemle ve bir iki yakın arkadaşımla paylaştım” diye konuştu.

“6 GÜN İDMAN YAPIYORUM”
Normalde haftanın 6 günü, bazı günler 2 ve bazı günler 3 antremanı olan Özkılıç şu anki idman temposunu şöyle anlatıyor: “Sabahları haftanın üç günü kuvvet ve kondisyon antremanı oluyor. Onun haricinde, her gün öğleden sonra antrenörlük yaptığım üniversitede idman yapıyorum. Akşam kendi spor salonumda günün programına antreman yapıyorum”.

“ZAMAN GENÇLERİN ZAMANI”
Alp Özkılıç’ın UFC’deki ilk maçı 14 Aralık’ta gerçekleşecek. İlk maçında Darren Üyenoyama ile karılaşacak olan dövüşçü Özkılıç, “ Uyanemona çok tecrübeli biri. Ben 2010 yılında MMA yapmaya başladığım zaman, o dünyanın her yerinde dövüşen bir sporcuydu. Ama , zaman benim gibi gençlerin zamanı. o yüzden çok endişeli değilim. Her şey o gün belli olacak” diye belirtti.

İNGİLİZCE BİLMEK ÇOK ÖNEMLİ
Missouri Baptist Üniversitesi’nin İşletme Bölümü’nden mezun olan Alp Özkılıç, şu an Türkiye’de bulunan ve güreş konusunda kendisi gibi kariyer yapmak isteyen sporculara şu şekilde tavsiye veriyor : “Türkiye’de güreş yapan arkadaşların mutlaka eğitimlerine çok önem vermeleri gerekiyor. Türkiye’de maalesef eğitim ikinci planda kalıyor. Güreş Türkiye’de daha çok bir meslek gibi. O nedenle arkadaşlarımızın eğitim almak için çok şansları olmuyor. Ayrıca, İngilizce eğitimi de çok önemli. Türkiye’de çoğu arkadaş İngilizce bilmediği için yurtdışına çıkamıyor ya da çıktıkları zaman ne yapacaklarını bilemiyor. Hayattaki kariyeriniz bir spor alanı olsa bile eğitim şart diyorum.”

UFC’de dövüşeceğin açıklanmasından itibaren dünyanın dört bir yerinden tebrik ve destek mesajları aldığını söyleyen Özkılıç, “İnşallah herkesi gururlandıracağım. Bu daha yolun başı. Daha güzel şeyler olacak” dedi. (posta212.com)


Haberin Devamı