Gazete Vatan Logo

6 Alarko yönetcisine suç duyurusu!

Alkent 2000 skandalı Alarko'ya sıçradı

İstanbul Büyükçekmece ilçesi İSKİ su havzası koruma alanına yapılan, Alkent 2000 Mahallesi'nde bir dizi suç ve ihmal olduğu gerekçesiyle Büyükçekmece savcılığına bugün suç duyurusu yapıldı.



Müracaat savcılığına 2 sayfalık suç duyurusu ve çok sayıda Kaymakamlık yazısı ile TBMM de soru önergesi olan yolsuzluklara dair belgeleri sunan Adnan Yıldırım isimli mahalle sakini, 10.08.1993 de B. Çekmece Belediyesi'nin 747 nolu encümen kararı, 3194 sayılı İmar Kanununun 16. maddesi uygulamasıyla yolların kamuya terk edilmesine rağmen neden 15 sene kamu yollarının halka kapatıldığını, Alkent'de hakim durumda olan Alarko yöneticilerinin bu işe neden seyirci kaldığını sordu.



A.Y suç duyurusuna İstanbul 3. Bölge milletvekili Atila Kaya'nın TBMM de yolsuzlukla ilgili verdiği soru önergesine B.Çekmece belediyesinin verdiği yazılı cevapda da yolsuzluğun belgelendiğini anlattı.



İshak Alaton, Harun H. Moreno, Aykut Baycan, Kadir Eke, İzzet Garih,Vedat Aksel Alaton toplam 6 Alarko yönetcisinin, TCK 154 Hakkı olmayan yere tecavüz. TCK 123 Huzur ve Sükunu Bozma. TCK 278 Suçu bildirmeme. TCK 184 İmar kirliliğine neden olma. TCK 250 İrtikap. Anayasanın 10. maddesini ihlal. TCK 278 Suçu bildirmeme suçlarından cezalandırılması istendi.





2011/ 25458 nolu soruşturma numarası veren müracaat savcısı suç duyurusunu işleme koydu. Alarko 3 Haziran 2001 de mahalle olmasına rağmen, insanlara Alkent 2000'e site diyerek lüx pahalı villalar satmakla suçlanıyorlar. Mahalleye site havası veren unsurları bertaraf etmeyerek insanları aldattığı, Alkent 2000'in mahale olduğu bilgi ve belgelerini sakladığı ddia edilen suç duyurusunda şunlara yer verildi:


BÜYÜKÇEKMECE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA


MÜŞTEKİ : Adnan Yıldırım. Alkent 2000 Mah. 7 Tepe Bul.



1. ŞÜPHELİ : İshak Alaton. Alarko Holding eşbaşkanı,



2. ŞÜPHELİ : Harun H. Moreno. Alarko Arazi Geliştirme Genel Müdürü,



3. ŞÜPHELİ : Aykut Baycan. Alarko yöneticisi.



4. ŞÜPHELİ : Kadir Eke. Alarko yöneticisi.



5. ŞÜPHELİ : İzzet Garih. Alarko Murahhas üyesi.



6. ŞÜPHELİ : Vedat Aksel Alaton. Alarko Murahhas üyesi.



SUÇ : TCK 154 Hakkı olmayan yere tecavüz. TCK 123 Huzur ve Sükunu Bozma. TCK 278 Suçu bildirmeme. TCK 184 İmar kirliliğine neden olma. TCK 250 İrtikap. Anayasanın 10. maddesini ihlal. TCK 278 Suçu bildirmeme.



AÇIKLAMA :



1- Şüpheliler İstanbul Büyükçekmece ilçesi İski içme suyu havzası koruma alanı içinde Alkent 2000 sitesini yaparak, satmışlardır. Ancak adı geçen yer 3 Haziran 2001 Pazar günü yapılan seçimle mahalle olmuştur. Site hükmü bitmiştir.



2- Kaymakamlığın 24.12. 2008 tarih ve 799 sayılı belgesine göre Mahallenin muhtarlığını eczacı A. Banu Eraslan'ın yaptığı görülüyor.



3- 06.03.2009 tarih ve 897 sayılı B.Çekmece Kadastro Müdürlüğünün yazısında ise mahallenin yollarının 10.08.1993 de B. Çekmece Belediyesi'nin 747 nolu encümen kararı, 3194 sayılı İmar Kanununun 16. maddesi uygulamasıyla yolların kamuya terk edildiği görülmekte.



4- Bu belgelere rağmen, mahallenin Çamlıca ve 7 Tepe Bulvarı girişlerinde imar yolu üzerinde herkesin gelip geçmesine açık olması gereken yollar, 24.12 2008 tarihine kadar halka kapalı tutuldu. Anayasanın 10. maddesi eşitlik ilkesi ihlal edildi.



Bu tarihde gazeteci Dursun Boran’ın şikayeti üzerine yeni kaymakam İsmail Gündüz tarafından bariyerler kaldırıldı. Devlet yolu işgalden kurtuldu. ( Belge ekte ) Mahalleye site havası veren bariyer unsuru bertaraf edildi.



Mahalleye site havası veren özel güvenlik ve bariyerler sebebiyle, mahallede bağımsız parsellerde oturan insanlardan trilyonlarca aidat adı altında para toplandı. ( ayda bin 250 lira. Senede 16 bin lira )



B.Çekmece adliyesinde yüzlerce ceza, hukuk ve icra davaları açılarak adalet meşgul edildi. Şüpheliler bu nedenlerle . Sebepsiz zenginleşmeye neden olmuştur. İnsanların huzur ve sükunlarını bozdular.



5- Şüpheliler mahalle olduktan sonra girişlerde ki bariyer ve özel güvenliği kaldırmayarak, mahalleye site havası vererek çok sayıda insana trilyonlarca liralık villa satmışlar, insanlara sitede değil, mahallede evler sattıklarını gerçeğini ve belgelerini gizlemişlerdir.



6- Şüpheliler ayrıca mahallenin 7 Tepe ve Çamlıca Bulvarı girişlerindeki imar yolu üzerine, kaçak bekci kulübeleri ve betonarme inşaatlar yaparak, İmar ve TCK 154 suçunu işlemişlerdir. Senelerce Alkent 2000’in mahalle olduğu bilgi ve belgelerini saklayarak, çamlıca ve 7 tepe diye 2 ayrı gayri meşru yönetimin aidat adı altında trilyonlarca lira para toplanmasına zemin hazırlamışlar, göz yummuşlar, bu suçu ihbar etmemişlerdir. Vergi veren insanların kandırılmasına, dolandırılmasına, sebep olmuşlardır. Kamu hizmetlerinin gelmesine mani olmuşlardır.



7- Şüphelilerden Kadir Eke, geçen ay 7 Tepe sosyal tesislerinde mahalle çarşısı esnaflarına yaptığı tehditkar açıklamalarla baskı kurmuş şöyle demiştir:

“ Adnan Yıldırım, Mustafa Boy ve diğerleri ve sizler ya yönetimlere aidat ödeyeceksiniz. Yada çekip gidecekler “ ( Alarkonun kiracısı olan çarşı esnafı kiralarını alarkoya her ay ödüyorlar. Yönetim denen hukuki durumu tartışmalı yerden hiçbir hizmet almıyorlar ) Konuya dair basında çıkan haber ekte.



8- Mahallenin çöpü B.Çekmece Belediyesince haftanın 3 günü toplanmakta, güveniliği polisce sağlanmakta.



TCK 278 Suçu Bildirmeme maddesinin verdiği sorumlukla, vatandaş olarak bu suçu ihbar ediyorum. Şüpheliler hakkında eylemlerine uyan suçlardan kamu davası açılmasını talep ediyorum.



DELİLLER :

1- Şüphelilerin TCK 154’e aykırı suç işlediklerini gösteren, Lüx mahallede yıkım haberi.

2- Alkent’in mahalle olduğunu gösteren 24.12.2008 ve yolların kamuya terkini gösteren 06.03.2009 trhli Kaymakamlık yazısı.

3- Kaymakamlığın 19.02.2009 tarihli bariyerleri kaldırın emri.

4- TBMM de konuya dair İstanbul milletvekili Atila Kaya’nın yaptığı soru önergesi ve Belediyenin şüphelilerin bu suçu işlediğini gösteren resmi yazısı.



NETİCE VE TALEP :



Arz ettiğim nedenler, belgeler, resen görülecek sebeplerle şüpheliler hakkında kamu davası açılmasını, eylemlerine uyan suçlardan cezalandırılmalarını talep ediyorum. 19.10.2011

Haberin Devamı