Gazete Vatan Logo

43 polis müdürü görevden alındı!

İstanbul Merkezli Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrası İstanbul Emniyeti'nde başlayan görevden almalar tüm yurda yayılıyor

Operasyonun ardından dün sabah ilk olarak İstanbul’da 5 şube müdürü görevlerinden alınarak haklarında soruşturma başlatıldı. Ardından da Çapkın’ın iki yardımcısının da aralarında olduğu İstanbul ve Ankara’da 24 müdür alındı.

Türkiye’yi sarsan operasyon, emniyette deprem etkisi yarattı. Operasyonların ardından İstanbul Emniyeti’nde görev yapan Organize Müdürü Nazmi Ardıç, Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal, Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ve Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından görevlerinden alındı.

‘Üstlerine bilgi vermediler’

Şube müdürlerinin operasyonu Çapkın’ın bilgisi dışında gerçekleştirdikleri, hatta şubelerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılarına bile bilgi vermeden operasyonu gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Organize ve Mali Şube’de yeterli sayıda polis olmadığı için diğer şube müdürlerinden yardım istedikleri ve o şubelerin müdürlerinin de bu taleple ilgili kendi üstlerine bilgi vermediği öğrenildi.

‘Görevi kötüye kullanma’

İstanbul Emniyetini toz duman eden tayin depremini ardından görevden alınan 5 polis müdürünü açığa alacak soruşturmaların başlatıldığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı’ndan şube müdürlerini soruşturmak için Mülkiye ve polis başmüfettişlerinin görevlendirildiği öğrenildi. Olayla ilgili olarak da Emniyet Genel Müdürlüğü “Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir” şeklinde yazılı bir açıklama yaptı.

İkinci deprem geldi

Emniyet koridorlarında soruşturmanın “Açığa alma operasyonu”na dönüşebileceği konuşulurken, diğer şube müdürlüklerinde de görevden alınma paniği olduğu ifade edildi. Bu gelişmelerin ardından bir deprem de akşamüstü yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın 2 yardımcısı, Organize Şube’de görev yapan 2 müdür yardımcısı ve Mali Şube’de görev yapan 2 müdür yardımcısı mevcut görevlerinden alındı. Büyük Rüşvet adı verilen operasyonu yürüten şubelerden Organize Suçlarla Mücadele Şubeden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, Mali Suçlarla Mücadele Şube’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, Organize Şube Müdür Yardımcıları Şenol Demir, Ahmet Kalender ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcıları Yasin Topçu ve Kazım Aksoy’da görevden alındı.

Ankara’da 18 müdür

Deprem Ankara’yı da vurdu. Ankara’da Kom, Mali, Narkotik ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürleri başta olmak üzere 18 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi. Görev yerleri değiştirilen bazı müdürler şöyle: Kaçakçılık Şube Müdürü Erkan Kaya, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Osman Şamil Kaya, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adem Yalçınkaya, Narkotik Şube Müdürü Emre Murat Korkmaz, Koruma Şube Müdürü Fahri Küçük...

4 ile daha sıçradı

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde 3 şube müdürünün de görev yerleri değiştirildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet, Gasp ve Ahlak Bürolardan sorumlu Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Erol Turan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü oldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü İhsan Yıldız ise Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Muhabere Elektronik Şube Müdürü Ümit Erdoğan ise, Nilüfer Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak. Ayrıca Kayseri, Trabzon ve Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu bazı illerin emniyet müdürlüklerinde şube müdürlerinin yeri değişti..

Haberin Devamı