Gazete Vatan Logo

4 Mayıs neden Star Wars günü? 4 Mayıs Dünya Star Wars günü nedir?

4 Mayıs Dünya Star Wars günü, Star Wars hayranları tarafından kutlanan gayri resmi bir gündür. Star Wars hayranları 4 Mayıs sosyal medya hesapları üzerinden bu günü mesajlarla paylaşır. Star Wars hayranları gayrı resmi olarak 4 Mayıs günün Dünya Star Wars günü olarak kutlanır. Peki, 4 Mayıs neden Star Wars günü?

4 Mayıs neden Star Wars günü? 4 Mayıs Dünya Star Wars günü nedir?

Star Wars günü nedir? 4 Mayıs neden Star Wars günü? Soruları bugün Star Wars ile ilgili yaplan paylaşımların ardından merak edilen soruların arasına girdi. Sinema tarihinin en önemli yapıtlarından biri olan Star Wars (Yıldız Savaşları) efektleri ve konusu ile kült bir filmdir. Star Wars filminin hayranları her yıl 4 Mayıs'ı Dünya Star Wars günü olarak kutlar. Peki Star Wars günü nedir, Star Wars günü neden kutlanır?

STAR WARS GÜNÜ NEDİR?

4 Mayıs'da gayri resmi olarak Dünya Star Wars günü olarak kutlanmaktadır.

4 MAYIS NEDEN STAR WARS GÜNÜ?

Filmin klasik "May the force be with you" yani "Güç seninle olsun" anlamındaki cümlesindeki 'force' (güç) kelimesi ile 'fourth' (dördüncü) kelimesinin okunuşunun benzerliği ve orijinal cümlede dilek ifade eden yardımcı fiil olarak kullanılan 'may'in aynı zamanda "Mayıs" anlamına gelmesinden yola çıkılarak "May the fourth be with you" (Mayıs'ın dördü seninle olsun.) denilerek bir kelime esprisi yapılıyor. Bu kelime esprisinin dolayı da 4 Mayıs dünya Star Wars günü olarak kutlanıyor.

Haberin Devamı


FORTNİTE, STAR WARS GÜNÜ İÇİN KOSTÜM VE IŞIN KILICI SATIŞA ÇIKARIYOR

Dünyada 4 Mayıs olarak belirlenen gün Star Wars günü olarak kabul ediliyor. Bugün ayrıca Luke Skywalker günü olarak da biliniyor. Fortnite da Star Wars Günü’nü kutlamak için bazı hazırlıklar yaptı. 4 Mayıs'tan itibaren Fortnite'ın oyun içi mağazasında çeşitli Star Wars kıyafetleri ve ışın kılıcıları satışa sunulacak.

Teçhizatlar arasında Rey, Kylo Ren ve Sith Trooper ürünleri yer alacak. Bu ürünler, geçtiğimiz yıl Star Wars: The Rise of Skywalker piyasaya sürülmeden önce de satışa çıkmıştı. Fortnite’ın resmi Twitter hesabında yapılan paylaşımda “Kaderini yerine getir. Yıldız Savaşları Günü neredeyse burada ve Rey, Kylo Ren ve Sith Trooper kıyafetleri tekrar dükkanda” yazıyor.