Gazete Vatan Logo

4 kahraman polisimiz sonsuzluğa uğurlandı

4 kahraman polisimiz sonsuzluğa uğurlandı

Silopi’de, özel harekatçıları taşıyan aracın geçişi sırasında patlatılan mayınla şehit olan 4 polis, dün memleketlerinde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Özel harekatçı babadan acı veda

Silopi’de şehit düşen Şahin Polat Aydın için ilk tören Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlendi. Törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aileye taziyelerini sundu. Aydın’ın cenazesi daha sonra Güdül ilçesine götürüldü. Ailenin 1’i kız 3 çocuğundan küçüğü olan şehit polis Aydın’ın cenazesinde, kendisi gibi Şırnak’ta görev yapan 25 yıldır özel harekat polisi olan babası Süleyman ve annesi Hülya tabutun başından bir an bile ayrılmadı. Cenazeye Ankara Valisi Mehmet Kılıç, Emniyet Genel Müdürü Celaleddin Lekesiz, eski ve yeni bakanlarla milletvekilleri Egemen Bağış, Ali Babacan, Emrullah İşler, Ahmet İyimaya, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP’li eski milletvekili İzzet Çetin, Beypazarı Belediye Başkanı TuncerKaplan, Güdül Belediye Başkanı Havva Yıldırım ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehit polis Şahin Polat Aydın’ın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehidin cenazesine aynı birlikte görev yapıp, bir hafta önce terhis olan asker arkadaşları Sadık Keskin ve İsa Yeşilırmak da katıldı. Silah arkadaşları cenazeye şehitle birlikte hazırlattıkları,‘teskere” tişörtlerini giyip geldi.
Aynı yastığa baş koyamadan...
22 yaşındaki şehit polis Savaş Akyol Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde gözyaşı ve dualarla uğurlandı. Ankara’nın Sincan İlçesi’nde oturan Fatma Nur ile birlikte nikahını kıydırıp, 23 Ağustos’ta evlenmek için bastırdıkları düğün davetiyelerini yakınlarına gönderen şehit polis Akyol için gözyaşları akıtıldı. Şehidin 23 Ağustos’ta yapılacak düğünle yaşamını birleştireceği Fatma Nur, tabutun başında gözyaşlarına boğuldu. Annesi Gülsever ve babası Doğan Akyol şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesine sarılıp, gözyaşı döktü. Büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olup, aktı, şehidin bazı yakınları fenalık geçirdi. Şehidin annesi de oğlunun tabutuna sarılarak, “Biz seni damatlığınla görecektik. Al bayraklı tabutta görmeyi istemiyorduk” diyerek gözyaşı döktü.
‘O şerefsizleri sevindirmeyin!’
Şehit polis 29 yaşındaki Resul Kayaoğlu’nun cenazesi, memleketi Elazığ’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin üvey annesi Saime Kayaoğlu gazetecilere dönerek, “Çekin ağlamayacağım. O şerefsizleri sevindirmeyeceğim” dedi. Şehidin cenaze törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, ailesi ve çok sayıda kişi katıldı. Resul Kayaoğlu’nun cenazesi daha sonra cenaze aracıyla Sürsürü Mahallesi’nde bulunan Mevlana Camii’ne götürüldü. Şehidin üniformalarını giyen üç kardeşi de tabutun başında nöbet tuttu.
DEDENİN FERYADI
25 yıl önce oğlum şimdi de torunum
Şehit polis Yahya Mertcan, Çankırı’nın Eldivan ilçesinde toprağa verildi. PKK’nın 25 yıl önce Van’daki düzenlediği hain saldırıda şehit edilen oğlu Jandarma Astsubay Çavuş Yahya Coşkuner’i teröre şehit veren Ali Yavuz Coşkuner, bu kez de torunun Yahya Mertcan’ı kaybetti. Törende konuşma yapan acılı dede, “Bu teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Bütün malımı mülkümü bu uğurda feda etmeye hazırım. Beni de askere alın ben de şehit olmak istiyorum. Teröristler şunu bilsinler ki bu vatanda size yer yok. Allah Türk milletini ebedi payidar etsin” diye seslendi.

Haberin Devamı