Gazete Vatan Logo

3 milyar dolarlık miras Tatlıcı’nın 2’nci eşine!

Türkiye’nin en zengin işadamlarından Salih Tatlıcı’nın 8 yıl önce ölmesiyle başlayan miras kavgasında son noktayı yargı koydu. Yargıtay, Tat Towers, 110 villa ve Beyoğlu’nda bir işhanın da aralarında olduğu 3 milyar dolarlık servetin Tatlıcı’nın ikinci eşi Nurten ve oğlu Uğur Tatlıcı’ya kalmasına karar verdi.

3 milyar dolarlık miras Tatlıcı’nın 2’nci eşine!

3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin iş adamlarından biri olan Salih Tatlıcı 2009 yılında hayatını kaybetti. Salih Tatlıcı vasiyetnamesinde “Oğullarım Ali, Ahmet ve Mehmet miras paylarının tamamını değil, dava açmaları durumunda bile mahfuz paylarını alacaklar” diye hüküm koydurmuş, boşandığı ilk eşini de mirastan mahrum bırakmıştı. Vasiyete göre oğlu Ahmet ile ölen oğlu Ali’nin 2 çocuğu, dava açmaları halinde mirastan 32’de 9 pay alabilecekti. İlk eşinden olan diğer oğlu Mehmet de yalnızca ‘mahfuz hisse’den pay alacaktı.

Tatlıcı’ınn ilk eşinden olan çocukları mirasın ikinci eş Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı’ya kalmasına itiraz edince milyar dolarlık servetin paylaşımı mahkemelik oldu. İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi yıllar süren davalar sonucunda vasiyetin aynen uygulanmasına karar verdi. Bunun üzerine Ahmet Tatlıcı ve yeğenleri dosyayı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi incelemeler sonucunda yerel mahkemenin kararını onadı ve mirasın ikinci eş ve oğluna kalmasına karar verdi. Böylece sekiz yıllık davada 3 milyar dolarlık miras mahfuz hisse hariç ikinci eş Nurten ve oğlu Uğur’a kaldı.

Haberin Devamı

İtiraz edebilecekler

Yargıtay’ın kararı karşısında Ahmet Tatlıcı ve yeğenlerinin itiraz edip etmeyecekleri önümüzdeki günlerde belli olacak. Tatlıcı karara itiraz ederse, aynı hukuk dairesine ‘Karar düzeltme talebi’nde bulunabilecek.

Nurten Hanım 6. dolar milyarderi oldu

Miras davasının karara bağlanmasının ardından Tatlıcı’nın ikinci eşi Nurten Tatlıcı 3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin 6’ncı dolar milyarderi kadın oldu. 2006’da dünyanın en zenginleri listesine 27. sıradan giren Salih Tatlıcı, 1970’te işyerinde çalışan Marika Bahçıvanoğlu ile aşk yaşamaya başlamıştı. 1977’de patronundan çocuk dünyaya getiren Marika, 1981’de soyadını Tatlıcı olarak değiştirmiş, 1991’de ilk eşi Bedriye Kamer’den boşanan Salih Tatlıcı, adını Nurten olarak değiştiren Marika ile evlenmişti.

Serveti 3 milyar doları aşan Salih Tatlıcı’nın terekesinde; mahkeme bugüne kadar 50 kalem gayrimenkul, nakit, değerli tablolar, ziynet eşyaları ve şirket hisseleri tespit etti. Değeri milyar dolarları bulan gayrimenkuller arasında 1 milyar dolar değer biçilen Zincirlikuyu’daki ikiz kuleler yani Tat Towers, 110 villa, Beyoğlu’nda işhanı, Şişli’de apartman, Ortaköy’de 9 bin metrekare arsa olmak üzere onlarca gayrimenkul bulunuyor.

Haberin Devamı