Gazete Vatan Logo

‘3 koko isteriz’ mesajı yaktı

Ankara’daki bar ve otoparklardan haraç toplayanlara yönelik yapılan kaldırım operasyonuna Tatlıses’in kardeşi de takıldı

Başkent’te bazı bar ve otoparklara baskı yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik yapılan “Kaldırım Operasyonu” kapsamında polisin 9 ay boyunca yaptığı dinlemelere Genç Parti İstanbul Milletvekili adayı türkücü İbrahim Tatlıses’in kardeşi Hüseyin Tatlı da takıldı. Operasyonda Bucak aşireti üyelerinin de aralarında bulunduğu 21 zanlıdan 3’ü tutuklanmış, eski milletvekili DP Şanlıurfa Milletvekili adayı Sedat Bucak’ın bir numaralı zanlı olduğunun polis fezlekesinde yer aldığı anlaşılmıştı. Tutuklanan üç kişi arasında bulunan Bucak’ın koruması Sevda Çamanlı’nın telefonunun dinlenmesine bir süre önce Genç Parti İstanbul 3. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olduğunu duyuran ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in en küçük kardeşi Hüseyin Tatlı da takıldı. Tatlı’nın cep telefonundan Çaman’a “3 tane koko isterler.. Mümkünse ne kadar” şeklinde mesaj atıldığı tespit edildi. Çamanlı, Tatlı’nın o tarihte Köroğlu semtinde türkü barı bulunduğunu, sonra Farabi Sokak’ta başka bir yer açtığını kaydetti.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan DP Şanlıurfa Milletvekili adayı Sedat Bucak’ın “kahyası ve vekili” Rıfkı Ö.’nün bir bayanla yaptığı telefon görüşmesi de ilginç bir ayrıntıyı ortaya çıkardı. Rıfkı Ö, ifadesinde, “Sedat Bucak bugüne kadar Roj TV’de hiç konuşma yapmamıştır. Ancak uzaktan akrabası olan Serhat Bucak, PKK’nın Almanya’da üst düzey bir sorumlusudur. Roj TV’de konuşan da o olabilir” dediği kaydedildi.

Bakanlık Sedat Bucak’a danışman atamış!

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda APK uzmanı olan Cenigz T.’nin, bakanlığın “sözlü görevlendirmesiyle” Bucak’ın danışmanlığına getirildiği ortaya çıktı. Cengiz T.’nin ifadesinde, “Orada bir işim olmadığından sözlü görevlendirme ile Sedat Bucak’ın bürosunda bulunuyorum. Ona danışmanlık yaparım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı