Gazete Vatan Logo

3 bakan oğlu da gözaltında

‘Rüşvetle vatandaşlık ve imar izni’ iddiası

Operasyonda gözaltına alınan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın rüşvet vererek ve bakanlığın yetkilerini kullanarak imar yolsuzluğu yaptığı iddia edildi. Gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan’ın da yerel yönetimlerin imara açmadığı arazileri bakanlığın yetkilerini kullanarak imara açtırdıkları öne sürüldü.

TOKİ projesinde rüşvet

Yine Fatih bölgesinde bu yöntemlerle bazı arazilerin imara açtırıldığı iddialar arasında yer alıyor. İşadamı Zarrab’ın bazı projelerle ilgili bakanların çocuklarına rüşvet verdiği iddia edilirken, yine TOKİ’nin ve Çevre Bakanlığı’nın bazı projelerinde rüşvet aldıkları da iddia ediliyor. Rüşvet veren şirketler arasında Türkiye’nin dev şirketlerinin yer aldığı öne sürülüyor.

Bakanlar programlarını iptal etti

Büyük bir gizlilik içinde yürütülen operasyonla ilgili Bakan Çağlayan’ın yakın çevresi, “Bizim de haberimiz yoktu TV’den öğrendik” yorumunda bulundu. Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti.

Haberin Devamı