Gazete Vatan Logo

29 Ekim'de Marmaray ücretsiz mi, toplu taşıma bedava mı? İETT Otobüs, metro, tramvay, metrobüs 29 Ekim’de ücretsiz mi olacak?

29 Ekim toplu taşıma ücretsiz mi, 29 Ekim'de Marmaray bedava mı? Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 28 Ekim’in yarım gün, 29 Ekim’in de resmi tatil olması vatandaşların plan yapmasına neden oldu. Peki, İETT otobüs, metro, metrobüs, marmaray 29 Ekim’de ücretsiz mi olacak?

29 Ekim'de Marmaray ücretsiz mi, toplu taşıma bedava mı? İETT Otobüs, metro, tramvay, metrobüs 29 Ekim’de ücretsiz mi olacak?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili 28 Ekim saat 13.00’de başlıyor. Tatil olması nedeniyle dışarı çıkacak vatandaşlar “29 Ekim'de Marmaray ücretsiz mi, toplu taşıma bedava mı? İETT Otobüs, metro, metrobüs 29 Ekim’de ücretsiz mi olacak?” sorularına yanıt arıyor.

29 Ekim'de Marmaray ücretsiz mi, otobüs, metro, metrobüs 29 Ekim’de çalışıyor mu?

Başkentray, Marmaray ve İZBAN, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ücretsiz hizmet verecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında vatandaşlar, 29 Ekim Cumartesi günü saat 00.00'dan 24.00'e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinden ücretsiz faydalanacak.

İETT tarafından yapılan açıklamada,

"Cumhuriyetimizin 99’uncu yılı bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. İstanbul’da toplu taşıma 29 Ekim Cumartesi günü ücretsiz yapılacak. İETT törenlere askeri birliklerin ve öğrencilerin taşınması için araç tahsis edecek. Vatan Caddesi’ndeki geçit töreni için alternatif İETT güzergâhları belirlendi. Sabah 10’da başlayacak kutlamalar boyunca Vatan Caddesi’ni kullanan hatlar, Millet Caddesi üzerinden seferlerini yapacak.

99’uncu yılında Cumhuriyet Bayramı için resmigeçit düzenlenecek. Vatan Caddesi’ndeki geçit töreni sabah saat 10’da başlayacak. İETT askerlerin ve törene katılacak öğrencilerin bulundukları yerden tören alanına taşınması ve tören sonrasında geri götürülmesi için araç tahsis edecek. Tören alanındaki araçların sevk ve idaresinin sağlanması için saha personeli görevlendirilecek.

Vatan Caddesi’ni kullanan 34 İETT hattı alternatif güzergâhlara yönlendirilecek." denildi.

Haberin Devamı