Gazete Vatan Logo

25 Nisan bugün marketler açık mı? Pazar günü marketler açık mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketler kapalı mı?

30 Büyükşehir ile Zonguldak’ta uygulamaya konulan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar nerelerin açık ve nerelerin kapalı olduğunu araştırıyor. Ramazan ayının gelmesiyle beraber 4 günlük sokağa çıkma yasağında en çok merak edilen 25 Nisan marketler açık mı? Pazar günü marketler açık mı sorusu oldu. Peki, cumartesi Pazar marketler açık mı?

25 Nisan bugün marketler açık mı? Pazar günü marketler açık mı?  Hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketler kapalı mı?

Market ve bakkallar kaça hafta sonu açık mı? vatandaşlar tarafından araştırma konusu oldu. Sokağa çıkma yasağında 25 ve 26 Nisan'da marketler açık olacak mı, merak edilip, arama motorlarından sorgulanıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından ilgili valiliklere gönderilen sokağa çıkma yasağı genelgesinde, marketlerin açık veya kapalı olan durumuyla ilgili de bilgilendirmeler yapıldı. 26 Nisan gece 24'e kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağı boyunca market ve bakkalların çalışma saatlerine ilişkin düzenleme 81 ilin de valiliğine gönderildi.

CUMARTESİ PAZAR MARKETLER AÇIK MI?

25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günleri marketler ve bakkallar kapalı olacak. Sokağa çıkma kısıtlaması süresince ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul satan iş yerleri ile tatlı üreten yerler açık olacak. Kamu güvenliğinin sağlanması ile acil çağrı merkezleri, AFAD ve Kızılay ile Vefa Sosyal Destek Birimleri'nde görevli olanlar kısıtlamadan muaf olacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu perşembe ve cuma günleri gazete dağıtımı/satışı marketler ve bakkallar aracılığıyla yapılacak. Hafta sonu gazeteler, gazete şirketlerinin araçları, tespit edilecek içme suyu bayileri ve Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla dağıtılacak.

Haberin Devamı

Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu düzeninin tesisi amacıyla, kamu görevlilerinin toplu ulaşımlarını teminen belediyelerce tedbir alınacak. Ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla vali ve kaymakamlar başkanlığında oluşturulacak komisyon, her mahalle için dağıtım planı yapacak. Tarımsal üretimin devamlılığı için gerekli ekim-dikim, sulama-ilaçlama faaliyetleri kapsamında izin verilenler kısıtlamadan muaf tutulacak. Ramazan nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması yapılacak günlerde evlere paket servis şeklinde olmak üzere lokanta ve restoran tarzı iş yerleri açık olacak.

YASAK KAPSAMINDA OLAN İLLER

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Zonguldak.

Haberin Devamı