Gazete Vatan Logo

2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik celp dönemleri ne zaman? Bedelli askerlik ne zaman açıklanacak?

2021 yılı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memurların zam oranı da belli oldu. Memur maaşlarının kat sayısına göre belirlenen bedelli askerlik ücretleri de vatani görevini yapacak pek çok gencin gündeminde! Peki, 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik celp dönemleri ne zaman? Bedelli askerlik ne zaman açıklanacak? Bedelli askerlik şartları ne? Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar…

2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik celp dönemleri ne zaman? Bedelli askerlik ne zaman açıklanacak?

TÜİK duyurdu! 2021 yılı enflasyon verileri açıklandı. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği enflasyon rakamlarının ardından memura yapılacak zam oranı da netleşti. Memur maaşlarının belli olmasının ardından memur maaşı kat sayısına göre hesaplanan bedelli askerlik ücreti de askerlik görevini yapacak yüz binlerce kişinin gündeminde. Peki, 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik celp dönemleri ne zaman? Bedelli askerlik ne zaman açıklanacak? Bedelli askerlik şartları ne? İşte 2022 yılı bedelli askerlik ücreti ile ilgili detaylar…

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra gözler bedelli askerlik 2022 ücretine çevrildi. Bedelli askerlik ücreti memur maaşlarının değişmesinden dolayı 6 ayda bir bedelli askerlik ücreti de güncelleniyor. Memur maaşı kat sayısına göre belirlenen bedelli askerlik ücreti, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre tekrar belirlendi.

2022 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanlığı da dün 2021 yılı temmuz ayına ait mali ve sosyal haklara ilişkin genelgeyi yayımlamıştı. Genelgenin yayımlanmasıyla birlikte bu yılın sonuna kadar uygulanacak bedelli askerlik bedeli de belli olmuştu. Buna göre yıl sonuna kadar bedelli askerlik için 43 bin 151 lira ödemeleri gerekiyordu. Memur ve memur emeklilerinin açıklanan enflasyon farkıyla birlikte alacakları zam oranı netleşti. Memur ve memur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 25.65 oranında zammı hak etmiş oldu. Bu kapsamda bedelli askerlik ücretinin de benzer oranda yükselmesi bekleniyor. Ancak 2022'de geçerli olacak bedelli askerlik ücreti henüz açıklanmadı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Yeni askerlik sisteminde bedelli askerliğe ilişkin detaylar daha önce açıklanmıştı. Şemada yer alan bilgilere göre, 40.000 gösterge X memur maaş kat sayısı x 6 işleminden çıkan sonuca göre bedelli askerlik ücreti belirlenecek.

(40.000 X 0,130597 X 6 = 31.343,28 lira)

BEDELLİ ASKERLİK CELP DÖNEMLERİ NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Bedelli askerlik başvurusu yapacak olanlar için celbi seçim ve sınıflandırma sonuçları ile celp tarihleri Milli Savunma Bakanlığı tarafından e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvurusu için öncelikle E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. Ardından E-Devlet'e girip şu adımları gerçekleştirmeniz gerekiyor;

Karşınıza çıkacak olan ilk ekranda askerlik başvurusu yapacağınızı onaylamalısınız. Tüm askerlik başvuruları bu ekran üzerinden yapılmaktadır.

Sonraki aşamada askerlik erteleme yani tecil işleminizi bedelli başvurusu yapabilmek için iptal etmelisiniz. Bu ekran üzerinden iptal sebebini seçip, bedelli askerlik yapma isteği olarak işaretlenmelidir. Ardından eğer bedelli çıkmazsa yatırdığınız parayı geri alacağınız askerlik şubesini seçin ve kaydedin.

Kaydete tıkladıktan sonra ödeme detayları karşınıza çıkacaktır. Bu ödemeyi gerçekleştirdikten sonra bu ekrana dönerek geriye kalan maddeleri doldurmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı