Gazete Vatan Logo

2016 yılı SSK Bağ-Kur prim borcu sorgulama işlemleri!

SSK Bağ-Kur prim borçlarınızı internet üzerinden kolayca öğrenebiliyorsunuz. SSK Bağ-Kur sorgulamaları sayesinde aldığınız sağlık hizmetlerinde de kesinti yaşamadan hayatınıza devam etmek mümkündür. SSK Bağ-Kur sorgulamalarının nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebileceksiniz.

2016 yılı SSK Bağ-Kur prim borcu sorgulama işlemleri!

İnsanlar çalışma hayatlarına başladıktan sonra ilk olarak yapacak oldukları şeylerden biride sigorta yaptırmak olacaktır. Bu sigorta sayesinde insanlar gelecek yaşlardaki sağlık ve emeklilik güvencelerini sağlamış olacaklardır. Bu sebep ile çalışma hayatına başlar başlamaz Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvuruda bulunmamız gerekmektedir. Sosyal Güvenlik kurumunun sunmuş olduğu hizmetler SSK ve BAĞ-KUR olarak bilinmektedir. SSK ve BAĞ-KUR vatandaşların gelecek yaşlardaki güvencesi olarak bilinmektedir. İşçi olarak çalışan kimseler SSK üzerinden güvence alabilmektedirler. BAĞ-KUR ise kendi işinin sahibi olan insanlar için güvence olmaktadır. Bu sigortalara aylık düzenli olarak primlerimizi yatırdığımız takdirde sağlık yönünden devletimiz ücretsiz olarak bizimle ilgilenmektedir. Ayrıca belli bir yaştan sonra bağlanan emekli maaşı ise yine bu primlerin düzenli yatması sonucunda gerçekleşen bir eylemdir. Bu yüzden insanlar SSK ve BAĞ-KUR hizmetlerine oldukça fazla bir şekilde önem vermektedir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK ve BAĞ-KUR primleri hakkında bilgi almak için eskiden SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) şubesine gitmek gerekmekteydi. Ancak gelişen sistemler sayesinde artık Sosyal güvenlik kurumuna gitmeye gerek kalmadan internet platformu üzerinden SSK BAĞ-KUR sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Devletimizin sunmuş olduğu kolaylıklardan biri olan e Devlet sistemi sayesinde yapılabilen SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi çok basit bir hal almış durumdadır. İlk önce e Devlet üyeliği almak gerekmektedir. Bunun için ilk olarak yapılması gereken herhangi bir PTT şubesine kimliğiniz ile gitmek olacaktır. Vezne görevlisine e Devlet şifresi almak istediğinizi belirtmeniz e Devlet üyeliği almanız için yeterlidir. Bu işlem için PTT şubesi 3 TL gibi bir ücreti sizden talep etmektedir. BU işlemin de ardından artık e Devlet üyeliğiniz aktif hale gelmiş olacaktır. e Devlet platformuna T.C. kimlik numaranız ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifre ile giriş yapabilirsiniz. Bu girişin ardından sistem sizden otomatik olarak kişisel bilgilerinizi girmenizi ve PTT şubesi üzerinden almış olduğunuz şifrenizi kendi belirleyeceğiniz şifreniz ile değiştirmeniz istenecektir. Bu işleminde ardından kamu kurum ve kuruşlarının tek çatı altında toplanmış olduğu e Devlet sistemi üzerinden bütün resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu resmi işlemlerden biride SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemidir. Bu işlem sayesinde olduğunuz yerden SSK BAĞ-KUR sorgulama işleminizi Sosyal güvenlik kurumuna gitmeye gerek kalmadan kısa bir süre içinde halledebilirsiniz. Ayrıca SSK BAĞ-KUR sorgulama işleminizi akıllı telefonlar sayesinde de yapabilme şansınız vardır. Akıllı telefonlar sayesinde internet bağlantısı daha basit ve kola bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu durum sayesinde SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi daha basit bir hal almış durumdadır. Evde, iş yerinde, okulda yada parkta kısaca herhangi bir yerde internet platformu üzerinden SSK BAĞ-KUR sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Bu sanal ortam üzerinden yapıla SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi sayesinde sosyal güvenlik kurumu üzerinde bulunan yoğunluğu azaltmak hedeflenmiştir.

Haberin Devamı