Gazete Vatan Logo

20 yaş altı ne zaman dışarı çıkacak? 0-14, 15-20 yaş arası hangi gün, kaç saat sokağa çıkabilecek? 20 yaş altı berbere gidebilecek mi?

20 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilecek? Sorusu merak ediliyordu. Türkiye’de corona virüs tedbirleri kapsamında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Corona virüs ile mücadelede birinci dönemin tamamlanması ile birlikte, kademeli olarak hayatın normalleşmesi sağlanırken, dün uzun bir zamandan sonra 65 yaş üstü vatandaşlar 4 saatlik sokağa çıkabildi. Normalleşme sürecinde atılan bir diğer adım da 20 yaş altı çocuklar oldu. 20 yaş altı vatandaşlar bu hafta içi iki grup halinde sokağa çıkma çıkabilecek. 20 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilecek? 0-14, 15-20 yaş arası hangi gün, kaç saat dışarı çıkacak? 20 yaş altı berbere gidebilecek mi?

20 yaş altı ne zaman dışarı çıkacak? 0-14, 15-20 yaş arası hangi gün, kaç saat sokağa çıkabilecek? 20 yaş altı berbere gidebilecek mi?

Corona virüsü salgınında normalleşme adımları atılmaya başlandı. Uzun süredir sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 20 yaş altındaki gençler ile 65 yaş üstü vatandaşlar için belirli tarih ve saatler arasında sokağa çıkabilmelerine karar verildi. Mayıs ayı normalleşme planı kapsamında verilen karar ile beraber kişilerin dört saat süreyle yürüme mesafesi sınırları içerisinde dışarı çıkabilecek. 20 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilecek? 0-14, 15-20 yaş arası hangi gün, kaç saat dışarı çıkacak? 20 yaş altı berbere gidebilecek mi?

20 YAŞ ALTI NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKABİLECEK?

Geçtiğimiz gün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında binlerce vatandaş "20 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilecek?" sorusunu internet aracılığı ile araştırmaya başladı. Corona virüsü salgınında en yüksek risk grupları arasında bulunan genç ve çocukların haftalar öncesinde verilen kararla sokağa çıkmaları kısıtlanmıştı. Bu bağlamda; alınan yeni karar ile ise kişilerin belirtilen saat ve süre çerçevesinde sokağa çıkıp yürüyüş yapmalarına izin verileceği müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile verildi.

Haberin Devamı

0-14, 15-20 YAŞ ARASI HANGİ GÜN, KAÇ SAAT DIŞARI ÇIKACAK?

0-14 yaş grubu hafta içinde, 13 Mayıs Çarşamba günü, yine 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkartılabilecek.

15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkarak, hava alıp dinlenebilecek. Kurallara riayet düzeyine bakarak, sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettirilecek.

20 YAŞ ALTI BERBERE GİDEBİLECEK Mİ?

Normalleşme sürecinin adımı olarak berberler ve kuaförler açıldı. Dolayısıyla 20 yaş altı için tanınan günler ve saatler içinde berber ve kuaföre gidebilecek.