Gazete Vatan Logo

1999 Gölcük depreminde enkaz altında en uzun süre kaç saat kalındı? Enkaz altında kaç gün yaşanır?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 vge 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem Türkiye'yi yasa boğdu. 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrası enkaz altından arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Adana, Mersin, Malatya illerinde yaşanan depremde binlerce kişi hayatını kaybetti. Depremden 40 saat geçtikten sonra enkaz altından sağ çıkan vatandaşlar umut oluyor. Peki enkaz altında en uzun kaç saat kalındı? 1999 Gölcük depreminde enkaz altında en uzun kaç saat kalındı? İşte detaylar...

1999 Gölcük depreminde enkaz altında en uzun süre kaç saat kalındı? Enkaz altında kaç gün yaşanır?

Enkaz altından sağ çıkarılan vatandaşlar, Kahramanmaraş depremi sonrası yüzleri güldürüyor. 6 Şubat 2023 gecesi saat 04:17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem başta Kahramanmaraş olmak üzere Türkiye'nin doğusunda yer alan 10 ili yerle bir etti. Ardından gündüz saatlerinde 7,6'lık bir deprem daha meydana geldi. Bu da hasar almış binaların yıkımına neden olurken can kaybının da artmasına neden oldu. Arama kurtarma çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği deprem bölgesinde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Depremden 40 saat geçtikten sonra Hatay'da enkaz altından çıkarılan anne ve evladı bölgede yüzleri güldürdü. Vatandaşların akıllarına da daha önce meydana gelen 1999 Gölcük depreminde enkaz altında en uzun süre kalanlar geldi. Peki enkaz altında en uzun kaç saat kalındı?

ENKAZ ALTINDA EN UZUN KAÇ SAAT KALINDI?

Kahramanmaraş depremi büyüklüğü ve yıkıcılığıyla daha önce meydana gelen depremlerden daha büyük oldu. AFAD'dan yapılan açıklamada 110 bin kilometrekareyi etkileyen bir deprem oldu.

Haberin Devamı

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya'da enkaz altından sağ çıkarılan vatandaşlar da oldu. Depremden 40 saat sonra Hatay'da anne ve evladı enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

1999 GÖLCÜK DEPREMİNDE ENKAZ ALTINDA EN UZUN SÜRE!

Gölcük depreminden mucize kurtuluşlar vardı. Depremden tam 151 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarılan İsmail Çimen, o günlerde mucizenin simgesi olmuştu.

ENKAZ ALTINDA KAÇ GÜN YAŞANIR?

Marmara Depremi'nden sonra bir mucize de 2004 yılında Konya'da meydana gelen depremde oldu. Çöken apratmanın enkazından 131 saat sonra Muhammet Kelam kurtarıldı.

GÖLCÜK DEPREMİNDE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ, KAÇ BİNA YIKILDI?

Kocaeli Gölcük'te 17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde 17 bin 840 kişi öldü, 43 bin 953 kişi yaralandı. Gölcük depremi yaklaşık 45 saniye sürdü ve Türkiye'nin deprem geçmişinde "en uzun deprem" olarak biliniyor.

Düzce'de 12 Kasım 1999'da 7,2 büyüklüğündeki deprem 30 saniye sürdü. Birçok ilde etkili olan deprem, Ukrayna'dan bile hissedildi. Söz konusu depremde 894 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 679 kişi yaralandı ve binlerce kişi evsiz kaldı

Haberin Devamı