Gazete Vatan Logo

17 Mart ne kandili? Perşembe günü kandil mi, Berat Kandili ne zaman? 2022 Kandil günleri!

17 Mart Perşembe kandil mi, perşembe günü ne kandili? Müslümanların önemli gecelerinden biri olan kandil günleri dualar edilir, namazlar kılını, oruçlar tutulur. Kandil geceleri, Osmanlı Padişahı II. Selim döneminde (1566-1574) camiler aydınlatılıp minarelerde kandiller yakıldığından bu kutlu gecelere kandil geceleri denilir. Peki, Perşembe günü kandil mi, 17 Mart ne kandili? Berat Kandili ne zaman? 2022 İşte Kandil günleri…

17 Mart ne kandili? Perşembe günü kandil mi, Berat Kandili ne zaman? 2022 Kandil günleri!

Berat Kandiline yönelik aramalar artarken vatandaşlar 17 Mart kandil mi, Perşembe günü ne kandili? Sorularına yanıt arıyor. Allah'ın günahkârları affettiği, dilek kapısının açıldığı kandil günleri Müslümanlarca kutsal sayılmıştır. Şaban ayının 15'inci gecesine denk gelen Berat Kandilinin ne zaman olduğu sorgulanıyor.

17 MART NE KANDİLİ, PERŞEMBE GÜNÜ BERAT KANDİLİ Mİ?

Berat Kandili 17 Mart yarın idrak edilecek.

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Berat Kandili, Şaban ayının 15'inci gecesine denk geliyor.

BERAT KANDİLİ NEDİR, NEDEN ÖNEMLİ?

Berat, Arapça berâe-berâet kelimesinin Türkçeleşmiş halidir. Kur'an'da "Berae" kökünden 25 kelime bulunmakta olup, bunlardan sadece iki tanesi "Beraet" şeklinde geçmektedir. Berâet, iki şey arasında ilişki olmaması; kişinin herhangi bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğün bulunmaması anlamındadır. Istılah olarak berat ise, Allah'ın affı ve bağışlaması, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelmektedir. Beratın özünde, günahlardan arınma ve Yüce Allah'ın rahmet ve mağfiretine ulaşma amacı vardır.

Haberin Devamı

Bu gecede Allâh'ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye "Berat Gecesi" denilmiştir. Berat gecesi hicri aylardan şaban ayının on beşinci gecesidir. Berat Gecesi için Arapça eserlerde "şabanın ortasındaki gece", "mübarek gece", "rahmet gecesi" ve "sak (belge) gecesi" manalarına gelen terkipler kullanılmaktadır. Berat Gecesi, Müslümanlarca kutsal sayılmış, bu gecenin diğer gecelerden farklı bir şekilde ibadetle geçirilmesi adet halini almıştır.