Gazete Vatan Logo

15 tatil ne zaman başlayacak? Okullar sömestr tatiline ne zaman giriyor!

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren 15 tatil ne zaman başlayacak sorusu son zamanların en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 15 tatil ile ilgili açıklama yaptı. Peki 15 tatil bu sene hangi tarihlere denk geliyor.

15 tatil ne zaman başlayacak? Okullar sömestr tatiline ne zaman giriyor!

Binlerce öğrenci tarafından yakından takip edilen 15 tatil ne zaman sorusuna cevap Milli Eğitim Bakanlığından geldi. Buna göre 2016-2017 yılında öğrenciler 16 gün tatil yapacak. 15 Tatil bu sene 20 Ocak tarihinde başlayacak. 6 Şubat tarihinde sona erecek.

2016-2017 eğitim öğretim yılında 15 tatilin hangi tarihlere denk geldiği belli oldu. Binlerce öğrenci şimdiden tatil planları yapmaya başladı. Her sene Ocak Şubat arası döneme denk gelen yarıyıl tatili bu sene 20 Ocak 2017 tarihinde başlayacak.

6 Şubat'da sona erecek olan 15 tatilin ardından öğrenciler tekrar ders başı yapacak. Yarıyıl tatili öğrencileri ilgilendirdiği kadar binlerce aileyide yakından ilgilendiriyor. Kar tatili yapmak isteyen binlerce vatandaş bu tarihler arasında şimdiden rezarvasyonlarını gerçekleştirdi. Kayak merkezlerinde 15 tatile denk gelen dönem aralığında doluluk oranı her geçen gün artmaya başladı.