Gazete Vatan Logo

12 Kasım deprem tatbikatı ne kadar sürecek? Deprem tatbikatı saat kaçta, AFAD deprem tatbikatı nasıl olacak?

12 Kasım’da 1999 Düzce depreminin yıl dönümünde Türkiye genelinde Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı yapılacak. AFAD vatandaşları SMS ile bilgilendirirken, deprem tatbikatının saat kaçta başlayacağı, ne kadar süreceği merak ediliyor. Gözler AFAD'a çevrildi. Peki, 12 Kasım deprem tatbikatı ne kadar sürecek? Deprem tatbikatı saat kaçta, AFAD deprem tatbikatı nasıl olacak?

12 Kasım deprem tatbikatı ne kadar sürecek? Deprem tatbikatı saat kaçta, AFAD deprem tatbikatı nasıl olacak?

Türkiye genelinde ilk kez "çök-kapan-tutun" tatbikatı uygulanacak. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, tatbikatı hazırlıkları hakkında bilgi verirken, vatandaşlar da 12 Kasım deprem tatbikatı ne zaman, saat kaçta, nasıl olacak? sorularına yanıt arıyor. Peki, 12 Kasım deprem tatbikatı ne kadar sürecek?

12 KASIM DEPREM TATBİKATI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD)12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla bugün saat 18.57'de ülke genelinde "çök kapan tutun" tatbikatı yapılacak.

AFAD DEPREM TATBİKATI NASIL OLACAK?

Ülke genelinde telefon, televizyon ve radyo ile cami ve belediye hoparlörlerinden duyurulacak anonsta, "AFAD tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede deprem anı çök-kapan-tutun tatbikatı yapılmaktadır." ifadesi kullanılacak.

Tatbikat kapsamında, mesajın duyulması halinde güvenli görülen bir yerde, sağlam bir nesnenin yanında ya da altında çökülecek. Sırt, pencerelere dönük şekilde kapanılacak, baş ve boyun, düşme ihtimali olan cisimlerden korunacak. Sarsıntı sona erene kadar, yatak veya oturma grubu gibi ağır ve büyük eşyalara tutunup beklenecek.

Haberin Devamı

12 KASIM DEPREM TATBİKATI NE KADAR SÜRECEK?

1999 Düzce Depremi, 12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18.57'de aletsel büyüklüğü 7.2 ve merkez üssü Düzce olan deprem.

30 saniye süreyle etkili olan deprem, pek çok ilin yanı sıra Ukrayna'dan da hissedildi. 12 Kasım deprem tatbikatının ne kadar süreceği netlik kazanmamışken deprem tatbikatının Düzce depreminde olduğu gibi 30 saniye sürmesi bekleniyor.