Gazete Vatan Logo

1000 TL Sosyal yardım kime çıktı? Pandemi 3. Faz Sosyal Yardım sonuç sorgulama ekranı!

Corona virüs nedeniyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve ihtiyaç sahibi ailelere verilecek olan 1000 TL 3. faz ödemeleri başvuruları devam ediyor. Pandemi sosyal yardımlarının 3. fazı başvuruları sürerken aynı zamanda başvurular da değerlendiriliyor. Salgın nedeniyle zor duruma düşen pek çok aileye 1000 TL sosyal yardım desteği sonuçlarının ne zaman duyurulacağı internette merak ediliyor. Peki, 1000 TL Sosyal yardım kime çıktı? 1000 TL Sosyal yardım sonuçları açıklandı mı? Pandemi 3. Faz Sosyal Yardım e-Devlet sonuç sorgulama ekranı...

1000 TL Sosyal yardım kime çıktı? Pandemi 3. Faz Sosyal Yardım sonuç sorgulama ekranı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını nedeniyle Türkiye'de ekonomik tedbirler alınmaya devam ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi aileler için Sosyal Yardım Destek Paketi 3. faz başvuruları başladı. Değerlendirmelerin eş zamanlı olarak yapıldığı biliniyor. Corona virüs salgını sürecinde zorunlu izne çıkmak zorunda kalan, işini yapamayacak duruma gelen kişilere ve zor duruma düşen ihtiyaç sahibi ailelere ödenecek 1000 TL sosyal yardımın 3. faz başvuruları sonuçları internette merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, 1000 TL Sosyal yardım kime çıktı? İşte Pandemi 3. Faz Sosyal Yardım e-Devlet sonuç sorgulama ekranı ile ilgili detaylar...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 3. Faz ile devam eden 1000 TL sosyal yardım başvurusu, E-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Sosyal yardım başvuru şartlarına uyan kişiler hesaplarına 1000 TL tahsis edilecek. Sosyal yardımdan 4/A kapsamındaki kamu işçileri ve 4/C kapsamındaki memurlar yararlanamayacak.

Haberin Devamı

İhtiyaç sahibi ailelere hane başına 1000 TL sosyal yardım yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 3. Faz olarak duyurduğu sosyal yardım başvuruları geçtiğimiz hafta başlatılmıştı. Binlerce kişinin başvuru işlemini geçğimiz hafta tamamladı. 1000 lira yardım başvurusu süreci sonrasında gözler sorgulama ekranına çevrildi.

Sosyal yardım başvurusunun sonuçları ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak.

E-Devlet’te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden başvurular alınıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Sosyal Destek Programına T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanların pazartesi, "2" olanların salı, "4" olanların çarşamba, "6" olanların perşembe ve "8" olanların cuma günü başvuru yapabileceğini belirtti. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada cumartesi ve pazar günleri ise sınırlama olmaksızın herkesin başvurabileceğini aktardı.

Haberin Devamı

KİMLER 1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIMDAN YARARLANAMAYACAK?

Pandemi sosyal yardım başvurusu yapan kişilerin hanesinde şu aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacak:

- Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

- 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

- 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

- İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

- İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar.

SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

1000 TL sosyal yardım başvurusununu ilk adımında TC Kimlik Numarası, isim soyisim, resmi ikamet adresi, doğum tarihi, medeni durumu, çocuk sayısı, telefon numarası, e-posta adresi, çalışma durumu, çalışıyorsa aylık toplam maaş, sosyal yardım alınıp alınmadığı, kirada oturup oturulmadığı ve oturuluyorsa aylık kira gideri miktarı, aylık fatura miktarları, hanede yaşayan toplam kişi sayısı, hanenin toplam aylık geliri, banka hesabının olup olmadığı gibi bilgiler talep edilecek. Pandemi Sosyal Yardım Başvuru formunun eksiksiz doldurulması sonucunda başvuru işlemi gerçekleştirilmiş olacak.

Haberin Devamı

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

1000 TL SOSYAL YARDIM KİME ÇIKTI?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 3. Faz ile devam eden 1000 TL sosyal yardım başvurusu, E-Devlet üzerinden 20-26 Nisan tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvurular alındı. Sosyal yardım başvuru şartlarına uyan kişiler hesaplarına 1000 TL tahsis edilecek. Sosyal yardım başvurusu yapıldıktan sonra Bakanlık tarafından değerlendirilmeye alınacak. Kısa sürede sonuçlandırılan başvurular E-devlet üzerinden Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranından görülebilecek.