Gazete Vatan Logo

1000 TL Pandemi 3. Faz ödemeleri başladı! Pandemi sosyal destek sonuç sorgulama – başvuru sorgulama

Pandemi 3. Faz ödemeleri ne zaman? 3. Faz sosyal yardım başvurusu sonuçları nasıl sorgulanır? Soruları merak edilirken, henüz başvuru yapamayanlar ise 1000 TL pandemi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? sorularına cevap arıyor. Corona virüsü salgını nedeniyle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 1000 TL sosyal yardım başvurusu e-devlet üzerinden yapılıyor. 1000 TL yardım başvurusu T.C kimlik numarasının son hanesine göre gerçekleştiriliyor. Öte yandan Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuşmasında 3. Faz sosyal yardım ödemelerinin de başladığını duyurdu. İşte pandemi sosyal yardım parası başvurusu ve 1000 TL başvuru sonucu öğrenme hakkında her şey…

1000 TL Pandemi 3. Faz ödemeleri başladı! Pandemi sosyal destek sonuç sorgulama – başvuru sorgulama

Pandemi 1000 TL sosyal yardım başvurusunun nasıl yapılacağı ve yardımın kimlere verileceği merak edilirken başvurusunu tamamlayanlar ise başvuru sonuç sorgulama sürecini araştırıyorlar. 1000 TL sosyal yardımın sonuncu olan 3. Faz ödemelerinin başladığının duyurulmasının ardından, TL Pandemi sosyal yardım parası başvuru sonucu nasıl öğrenilir? İşte 3. faz yardım sonuçları…

PANDEMİ 3. FAZ YARDIM ÖDEMELERİ BAŞLADI

Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Sosyal yardımları 3 faz halinde planladık. 1. fazda 2,1 milyon, 2. fazda 2,3 milyon haneye ulaşarak 1.000 TL yardımda bulunduk. Ulaşamadığımız haneler kalmasın diye e-devlet üzerinden başvuru başlattık.

Form sonunda değerlendirme yapıyoruz. 6 milyon üzerinde başvuru aldık. Belli kategorilerin değerlendirmeye alınmayacağını belirttik. Faz 1 ve faz 2'ye başvuranlar, kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneği alanlar ve memur olanlar diye belirtmiştik. 6 milyon başvurunun yüzde 60'ı değerlendirme dışı kaldı bu şekilde.

Haberin Devamı

Vakıflarımız başvuruları değerlendiriyor. SGK açısından, kriterler açısından baktığımızda hanelerimiz değerlendiriyor. Ödemelere başladık. 600 bin haneye faz 3'te yardım yaptık. Ödemeler yapılırken başvurular da devam ediyor. Mayıs 5'te 2.5 milyon kişiye ödeme yaptık.

1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ekranına e-Devlet üzerinden giriş yaparak, 1000 TL pandemi sosyal yardım parası başvuru sonucunun durumunu öğrenebilirsiniz.

SOSYAL YARDIM SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

1000 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

1000 TL pandemi sosyal yardım başvurusu e-Devlet üzerinden yapılıyor. E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek kısmında başvurular gerçekleştiriliyor. Başvurular T.C kimlik numarısının son haneisine göre belirlenen günlerde yapılıyor. Cumartesi ve pazar günleri ise herkes başvuru yapabilir.

İşte T.C Kimlik numarasının son hanesine göre başvuru günleri;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

PANDEMİ SOSYAL DESTEK ÖN BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

PANDEMİ SOSYAL YARDIM PARASI KİMLERE VERİLİR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarınca; 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu veya 2022 sayılı

65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunu kapsamında,
halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı,
Silikozis Aylığı,
Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım,
Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım,
Öksüz Yetim Yardımı,
Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı,
Şartlı Eğitim Yardımı,
Şartlı Sağlık Yardımı,
Çoklu Doğum Yardımı,
Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacak.