Gazete Vatan Logo

10 emir Tanrı'nın değil kıyak kafanın eseri miydi?


BU DA YAHUDİLİĞİN "KARİKATÜR KRİZİ"...


İsrailli psikolog Hz.Musa'nın tanrıdan 10 emiri alırken, "uyuşturucunun etkisinde olduğunu" iddia etti. Prof. Benny Sharon'un iddiasına göre Musa, Sina Dağı'na çıkarken, bölgede çok olan ve "kafa yapan" bir bitkiden bolca yedi.
Yani tanrıyı tasvir eden yanan çalı ile konuşması, asasının yılana dönmesi, yıldırım düşmesi aslında "tanrının işi" değil uyuşturucunun işiydi...
Profesörün bu iddiaları hem Yahudilerden hem de Hıristiyanlardan büyük tepki çekti...
Yahudi inancına göre Yahudiler, Mısır'dan çıktıktan sonra uzun süre çölde dolaştı. Daha sonra Sina DAğı'nın eteklerine ulaştı. Burada Hz.Musa tek başına dağın tepesine çıktı. Ve bir süre sonra saçı ve sakalı ağarmış bir şekilde, elinde de Tanrı'nın 10 emirinin yazılı olduğu tabletlerle indi. İsrailli Profesör Benny Sharon dün açıkladığı araştırmasında, bunun tanrının işi olmadığını, Hz.Musa'nın bölgede bulunan ve dünyanın en büyük uyuşturucularından biri olan Akasya ağacının işi olduğunu söyledi. Sharon'a göre Mısırlılar, dağın eteklerine geldiğinde buradaki akasya ağacının yapraklarından beslenmeye başladı. Hz.Musa da bunlardan biriydi. DAha sonra tüm İsrailliler yedikleri nedeniyle "sarhoş"oldu. Ve Hz.Musa dağa çıkarak tüm bunları kafasında yaşadı.

Haberin Devamı