Gazete Vatan Logo

1 ton kalleş bombası, 14 şehit acısı!

Dağlıca’da verdiğimiz 16 şehidin ardından dün de kara haber Iğdır’dan geldi. Polislerin servis aracının geçişi sırasında PKK’lılar yaklaşık bir ton bombayı patlattı, 13 polis şehit oldu.

1 ton kalleş bombası, 14 şehit acısı!

Tunceli’de ise bir polis aracında şehit edildi

Iğdır’dan Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüs ile korumaları taşıyan otomobil, dün sabah erken saatlerinde tuzağa düşürüldü. Geçen 27 Ağustos’ta servis minibüsüne yapılan saldırıda bir polis memurunun yaralanmasının ardından, servis minibüsüne Özel Harekat polisleri koruma vermeye başlamıştı. Dün de Iğdır’dan hareket eden servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobil, saat 07.30 sıralarında Aralık İlçesi’ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçerken, PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

2 kişi yakalandı

Yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen bombanın infilak etmesiyle birlikte araçlar havaya uçup parçalanırken ortalık kan gölüne döndü. Minibüste ve otomobilde bulunan 13 polis şehit oldu, 1 polis yaralı kurtuldu. Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis, hemen ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Şehitlerin cenazeleri de Iğdır’a getirildi. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı. Iğdır Valiliği’nden yapılan açıklamada, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişinin yakalandığı bildirildi.

Haberin Devamı

500 metrelik kablo çekmişler

Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus ile birlikte olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Emniyet Olay Yeri İnceleme ekipleri, hain tuzağın şifrelerini çözmek için patlamanın meydana geldiği bölgede geniş çaplı bir çalışma yaptı. Uzmanlar, patlamanın meydana geldiği yerden 500 metre uzaklığa kablo çekildiğini, patlatmanın dikkati çekmemek için uzaktan yapıldığını bildirdi.

Gül’ün koruması da Iğdır’da şehit oldu

Iğdır şehitleri arasında 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın korumalığını yapan polis memuru Fehmi Şahin de var. Başbakanlığı döneminde Abdullah Gül’ün koruma ekibine katılan Şahin, Gül’ün Dışişleri Bakanlığı sırasında ve görev süresi dolana kadar Cumhurbaşkanlığı’nda çalışmıştı. 12 yaşında bir çocuk babası Şahin, koruma tecrübesi ile Gül’ün ismen tanıdığı koruyan yakın ekipteki çekirdek isimlerden biriydi. Şehit Fehmi Şahin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresinin dolmasının ardından yakın koruma ekibindeki 7 polis memuru ile birlikte Iğdır’a şark görevine gönderilmişti. Dün o 7 arkadaşıyla birlikte şehit düştü. Polis memuru daha önce de Başbakan Bülent Ecevit ve Ekonomi Bakanı Kemal Derviş’in yakın korumalığını yapmıştı. Şehit eşi Çiğdem Şahin, eşini sabah saatlerinde telefonla aradığını ve kendisine “Şu anda servis bekliyorum” dediğini söyledi.

Haberin Devamı

1 ay önce kıl payı kurtulmuş

Fehmi Şahin’in bir ay önce, görev yaptığı Nahçıvan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda, nöbet değişimi sırasında ekip otosuna teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması olayından yara almadan kurtulduğu, bir arkadaşının bu saldırıda omzundan vurulduğu belirtildi. Bu saldırı sonrası şehit polis Şahin’in eşi Çiğdem Şahin’e vasiyette bulunup, “Şehit olursam oğlum Y. (Yağız) Nazilli’ye gelip mezarımı ziyaret edemez ama annem Ankara’ya gelebilir. Bu yüzden beni Ankara’da defnedin” dediği ifade edildi.

Haberin Devamı

Kızının yanında şehit ettiler!

Bir hain saldırı haberi de Tunceli’den geldi. Dün saat 10.00 sıralarında Ağrı Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Kadri Özkara, yanında 25 yaşındaki kızı Hatice’nin de bulunduğu otomobiliyle Tunceli yönüne giderken, PKK’lı teröristlerin yolu kestiğini gördü. Özkara, aracıyla manevra yapıp geri dönmek istediği sırada PKK’lılar otomobile otomatik silahlarla ateş açtı. Otomobil yoldan çıkıp devrilirken, vücuduna kurşunlar isabet eden Özkara ağır, kızı ise aracın devrilmesiyle hafif yaralandı. Bölgede bulunanlar polis memuruyla kızını araçtan çıkarıp, bir otomobille 30 kilometre uzaklıktaki Tunceli’ye yola çıkardı. Yaralılar, yolda, gelen ambulansa alınarak Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede ameliyata alınan polis memuru Özkara, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Saldırıyı düzenleyen ve polis memurunun otomobilini daha sonra ateşe verip yakan PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı