Güneş Tutulması namazı nasıl kılınır? Kaç rekattır? Güneş Tutulması namazına ne denir?
8 Nisan Güneş Tutulması bugün gerçekleşiyor. Koç burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması sırasında namaz kılmak isteyen vatandaşlar da internette konuyla ilgili araştırmalara başladı. Güneş Tutulması'nda kılınan namaza Küsuf namazı denmektedir. Cemaatle ya da tek başına kılınabilen Küsuf namazı hakkında bilgiler haberimizde. İşte Güneş tutulması namazı hakkında detaylar...

Güneş Tutulması namazı nasıl kılınır sorusu, 8 Nisan 2024 Güneş Tutulması gününde merakla araştırılmaya başlandı. Bugün gökyüzünde sıradışı bir olay yaşanacak ve Koç Burcunda bir tutulma gerçekleşecek. Müslüman vatandaşlar da bu Güneş Tutulması sırasında namaz kılara Allah'a olan kulluklarını, onun yarattıkları karşısında hayranlıklarını dile getirmek istiyor.

Güneş Tutulması namazına Küsuf namazı denmektedir. Cemaatle ya da tek başına kılınabilen Küsuf namazı, iki veya dört rekat olarak kılınabilir.

KÜSUF NE DEMEK? KÜSUF NE ANLAMA GELİYOR?
Arapça bir kelime olan küsuf, "örtmek, gizlemek" anlamına gelmektedir. Ayın, dünya ile güneş arasına girerek güneş ışınlarını engellemesi olayını ifade eder.

Güneş tutulması namazı yani küsuf namazı, birçok alime göre cemaatle kılınması daha efdal olan bir namazdır.

Namazdan önce gusül abdesti almak, cuma ve bayram namazları gibi camide kılmak, rükû, kıraat ve secdeleri normal zamanlara göre daha uzun tutmak küsûf namazının sünnetlerindedir.
Hanefî fakihlerine göre küsûf namazı en az iki rek‘at olup dört veya daha fazla rek‘at olarak da kılınabilir. Her iki veya dört rek‘atta bir selâm verilir. Diğer nâfile namazlarda olduğu gibi her rek‘atta tek rükû ve iki secde yapılır.