Gazete Vatan Logo

Zor dönemde pusula insan sevgisi olmalı

Güler Sabancı, insan hakları alanında duyarlılık yaratmanın önemine dikkat çekerek, “Özellikle dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemde, insan sevgisi pusulamız olmalı” dedi

Zor dönemde pusula insan sevgisi olmalı

Sabancı Vakfı’nın sivil toplum alanındaki yeni yaklaşımları tartışmaya açtığı Filantropi Semineri’nin 9’uncusu düzenlendi. ‘Her Şeye Rağmen İnsan Sevgisi’ başlıklı seminere Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ile birlikte Somali’de 460 gün rehin tutulan Kanadalı gazeteci Amanda Lindhout ve Somali’de kadın sünnetine uğramasının ardından, yaşlı bir adamla evlendirilmek istenince evden kaçan model Waris Dirie konuk oldu.

Güler Sabancı, “Bugün dünya genelinde insan haklarının ideal şekilde uygulandığı bir ortamdan söz etmemiz mümkün değil” diyerek, toplumsal gelişmeyi sağlayacak etkili çalışmalara çok ihtiyaç olduğunu söyledi. İnsan hakları alanında yapılacak her katkının büyük önem taşıdığını dile getiren Sabancı, “İnsan haklarının önündeki engelleri ancak bütüncül bir yaklaşımla çözümün parçası olarak, daha önemlisi her işimizde insan sevgisiyle hareket ederek kaldırabiliriz” diye konuştu.

Waris Dirie ve Amanda Lindhout’un kendi hikayelerinden yola çıkarak dünya çapında etki yaratmayı başardığını belirten Sabancı, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Duyarlılık yaratmalıyız

“Onlardan ilham alarak bizler de kendi toplumumuzda bu farkındalığı daha da artırmak ve sürdürülebilir etki yaratmak için üzerimize düşeni yapmalıyız. Özellikle dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemde, insan sevgisi pusulamız

olmalı. Bundan sapmamalıyız. Her şeyin özünde insan sevgisi var ve her şeyin üstesinden gelecek olan da insan sevgisi…”