Gazete Vatan Logo

Yükselen yıldız Türkiye oldu!

Hedef her büyük ilde en az 1 mağaza açmak

Yükselen yıldız Türkiye oldu!

Türkiye, yılda 26 milyon saat satan Fossil’in en önemli pazarlarından biri oldu. Saat&Saat’in Türk tüketicisiyle buluşturduğu Fossil, Türkiye’de kendi mağazalarını açacak. Hedef her büyük ilde en az 1 mağaza açmak.

Türkiye, ABD’de 1984 yılında kurulan ve bugün yılda 26 milyon saat satan Fossil’in en önemli pazarlarından biri oldu. Saat&Saat’in distribütörlüğünde Türk tüketicisiyle buluşan Fossil, önümüzdeki dönemde Türkiye’de hem bilinirliğini arttırmaya hem de kendi mağazalarını açmaya hazırlanıyor. Başlangıç hedefi her büyük ilde en az 1 mağaza açmak.

Potansiyel sizde

Türkiye’nin Fossil’in en başarılı sonuçlar aldığı ilk 20 ülke içinde olduğunu söyleyen Fossil’in EMEA Bölgesi CEO’su Dieter Waldner, “Türkiye genç, dinamik ve gelecek vaat eden bir pazar. Bizim için en önemli pazarlardan biri... Önümüzdeki 12-18 ay içinde Türkiye’deki bilinirliğimizi arttırmayı hedefliyoruz. Bir diğer hedefimiz de kendi mağazalarımızı açmak. Şu anda kaç Fossil Store açacağımızı belirlemedik ama her büyük ilde en az 1 mağazamızın açılması güzel olur” dedi.
Yükselen yıldız Türkiye oldu
Türkiye’yi yükselen bir yıldız olarak gördüklerini kaydeden Waldner, “Türkiye’yi çok yakından takip ediyoruz. 10 yıl önceki Türkiye arasında çok büyük fark var. Pazarda çok ciddi büyüme var. Türkiye bölgesindeki ülkelerin de çekim merkezi oldu. Kalite açısından distribütörümüz açık ara lider. Türkiye’deki alım gücü krizdeki Avrupa’nın alım gücünü geçti. Potansiyel artık sizde” diye konuştu.

Fırsatları değerlendirecek

Türkiye’nin çekim merkezi olmasının Saat&Saat için yeni fırsatlar doğurabileceğine de dikkat çeken Waldner, bu ülkelere açılımı birlikte yapabileceklerini vurguladı. Waldner, şöyle devam etti:

“Sektörde önümüzdeki 5-10 yılda önemli değişimler olacak. Sürece ayak uyduran, iyi olan yoluna devam edecek. Değişime uymayanların yerini yenileri alacak. Bu ortamda Saat&Saat’in de önemli fırsatları olacak ve bu fırsatları değerlendireceğine inanıyorum.”

Yılda 26 milyon adet saat satıyor

FOSSIL Group, 1984 yılında kuruldu. Grubun kadın ve erkek çanta, kemer, güneş gözlüğü, giyim, mücevher, ayakkabı ve saat markaları var. Saatte Armani, DKNY, Michael Kors, Burberry, Adidas, Diesel gibi dünya devlerinin lisans haklarını da aldı.

Kuzey Amerika’da 103, Avrupa’da 103, Asya’da 42, Kuzey Amerika’da 64 Fossil aksesuar mağazası, 7 binin üzerinde çalışanı ve toplam 10 binin üzerinde satış noktası bulunuyor. Yıllık saat satışı ise 26 milyon adet. 2002 yılında grubunTürkiye distribütörlüğünü Saat&Saat aldı.

Haberin Devamı