Gazete Vatan Logo

Yeterli desteği alamayınca...

TT Motor fabrikasını Türkiye yerine bakın nereye kurdu?

Türkiye'nin yerli araç üretiminde yıldızı parlayan şirketi TT Motor, Türkiye'de yeterli desteği alamayınca fabrikasını Suudi Arabistan'a kurmaya karar verdi.

TT Motor Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Telli basında yer alan iddialar üzerine yazılı açıklama yaptı.

Suudi Arabistan Krallığı'nın 35 bin metrekare üzerine TT Motor için dünyanın en teknolojik ve modern fabrikasını kuracağını kaydeden Telli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Denize sıfır olan fabrika arsası devlet tarafından TT Motor’a tahsis edilmiştir. Bu alanda TT marka vasıtalar (polis, sahil güvenlik botları, TT motorlar, bisikletler, özel otobüs ve araçlar) üretilecek. Bu konuda ön iyi niyet protokolleri imzalanmış olup projenin detayları görüşülmeye başlanmıştır. Şu an üretim yerinin Suudi Arabistan olması şartı üzerine görüşmeler sürüyor."

MOTOR A.Ş. HAKKINDA

2005 yılında ilk Türk tasarım ve üretimi olan motosikletlerin üretimine başladı. 2006'da ilk 4 modeli tescillendi. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın her noktasına ihracat yapabilecek pozisyona geldi.

TT Motor A.Ş. bütün modellerinin kaporta, şase ve karoserlerini kendi bünyesinde üretip, montaj ve üretim komplekslerini büyüterek motosiklet üretimine hız verdi.

2009'da 4 yeni modeli (Irnes, Oldschool, Newage, Nasty) üretimine kattı.

Haberin Devamı