Gazete Vatan Logo

YEO halka arz ne zaman? YEO halka arz eşit mi, oransal mı? İşte YEO halka arz talep toplama tarihi!

YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri Anonim Şirketi (YEO) halka arz oluyor. YEOTK.HE hisse kodu ile yatırımcılar taleplerini tüm bankalardan ve aracı kurumlardan gönderebilecek. Peki, YEO halka arz ne zaman? YEO halka arz hisse fiyatı ne kadar? YEO halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? YEO halka arz eşit mi, oransal mı? İşte YEO halka arz talep toplama tarihi!

YEO halka arz ne zaman? YEO halka arz eşit mi, oransal mı? İşte YEO halka arz talep toplama tarihi!

Türkiye’de ve dünyada elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve mühendislik çözümleri sunan YEO, halka arz oluyor. Enerji, su, petrol ve gaz, madencilik ve çimento gibi sektörleri yenilenebilir enerji, elektrifikasyon ve otomasyon üzerine faaliyetlerini yürüten YEO halka arz yatırımcının gündeminde yer alıyor. Peki, YEO halka arz ne zaman? YEO halka arz hisse fiyatı ne kadar? YEO halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? YEO halka arz eşit mi, oransal mı? İşte YEO halka arz talep toplama tarihi!

YEO HALKA ARZ NE ZAMAN?

YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri Anonim Şirketi (YEO), 27 Ağustos 2021 ve 31 Ağustos 2021 tarihlerinde 2 gün talep toplayacak.

YEO HALKA ARZ HİSSE FİYATI NE KADAR?

YEO halka arz, 20 TL sabit fiyat ve YEOTK.HE hisse kodu ile yatırımcılar taleplerini tüm bankalardan ve aracı kurumlardan gönderebilecek.

YEO'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"YEO’nun çıkarılmış sermayesi 20 milyon TL değerinde olup, payların her birinin nominal değeri 1 TL olmak üzere 20 milyon adet paya bölünmüştür. Sermaye artırımı ile artırılacak toplam 4 milyon adet pay ve mevcut paylardan 1 milyon adet pay olmak üzere toplam 5 milyon adet pay, 20 TL’den satılacak ve YEO’nun yüzde 20,83’ü borsada işlem görecek. Bu oran, talebin toplam arz büyüklüğünü aşması durumunda mevcut paylardan ek satış ile yüzde 25’e kadar çıkabilecektir."

Haberin Devamı

YEO HAKKINDA

YEO, halka arz gelirini işletme sermayesinin güçlendirilmesi, kapasite artışı ve yeni yatırımlar, yenilenebilir enerji proje lisanslarının geliştirilmesi ve bu alanda yatırımların finansmanı, ihracata yönelik faaliyetlerin artırılması ve Ar-Ge faaliyetlerinin finansmanı için kullanarak istikrarlı büyümesine güç katmayı hedefliyor.

YEO, 2018 yılında 88 milyon TL olan cirosunu 2020 yılında %187 artışla 253 milyon TL seviyesine ulaştırmış ve İSO Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yerini aldı.

Şirketin 2021 sene sonunda 406 milyon TL ciro ile bir önceki seneye göre %60 büyüme hedeflemektedir. 2021 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirdiği 214 milyon TL ciro ile bu hedefine emin adımlarla ilerlemekte olan YEO, karlılığını da istikrarlı bir şekilde artırmıştır.

Haberin Devamı

2018 yılında 10 milyon TL olan FAVÖK’ünü, 2020 yılında %423 artışla 50 milyon TL seviyesinde gerçekleşmiştir. YEO’nun 2021 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirdiği FAVÖK ise 36 milyon TL seviyesine ulaşmış durumda.

Şirket ve ortaklarının 180 gün boyunca paylarını satmama ve 1 yıl boyunca da halka arz fiyatının altında paylarını satmama taahhüdü bulunmaktadır.