Gazete Vatan Logo

Yeni Nobel adayları bu okuldan çıkacak

Aziz Sancar’ın Nobel Kimya ödülü almasıyla gururlanan Mardin’e eğitim yatırımları devam ediyor. İstanbul eski Milletvekili Aydın Ayaydın’ın Derik’e yaptırdığı 24 derslikli okulda eğitim başladı

Yeni Nobel adayları bu okuldan çıkacak

Türkiye, Mardin Savur’da ilk öğretimini tamamlayan Aziz Sancar’ın kazandığı Nobel Kimya Ödülü ile gururlanırken, Mardin’e gönül verenler yeni Nobel adaylarını yetiştirecek eğitim kurumları kazandırmak için seferberlik ilan etti. İstanbul eski milletvekili Aydın Ayaydın’ın memleketi Mardin’in Derik İlçesi’nde merhum babası Mehmet Ayaydın adına yaptırdığı 24 derslikli modern ve donanımlı ilkokulda eğitim başladı.

Öğrencilere sırt çantası

Memleketi Mardin’in Derik İlçesi’nde 6 yıl önce kendi adını taşıyan öğretmenevi yaptıran CHP İstanbul eski milletvekili Aydın Ayaydın, bu kez ailece, babaları merhum Mehmet Ayaydın adına 24 derslik bilgisayar donanımlı ilkokul yaptırdı. Bu yılın Mart ayında Prof.Dr. Aydın Ayaydın caddesi üzerinde bulunan ve yıllar önce Aydın Ayaydın ve kardeşlerinin okuduğu ilkokulun yıkıldığı arsanın üzerine inşaatına başlanan ilkokul, 6 ay gibi kısa sürede tamamlandı. 4 katlı 24 derslik ve bilişim laboratuarı olan okulda 850 öğrenci eğitim görecek.

Ayaydın ailesi, okulda okuyan 850 öğrenciye içinde defter, kalem, boya, resim defteri gibi ihtiyaçlar bulunan sırt çantası da dağıttı. Derik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, şube müdürleriyle gittiği ilkokulda eğitime başlayan öğretmen ve öğ+rencilere başarılar diledi. Yeni okul binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Derik Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, “Yeni okul binasını yapımında emeği geçen başta hayırsever hemşerimiz Prof.Dr. Aydın Ayaydın olmak üzere bütün Ayaydın aile fertlerine bu davranışlarından dolayı teşekkür ederiz. Kısa bir süre içerisinde önceki eski binamız olan okulu yıkarak, rahmetli babaları Mehmet Ayaydın adını taşıyan 4 katlı, modern özelliklere sahip, 850 öğrencimizin eğitim göreceği binayı tamamlayarak kurumumuza teslim etmişlerdir. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı