Gazete Vatan Logo

Yazlık evde en pahalı Çeşme, Bodrum ikinci

Yazlık bölgelerde ortalama metrekare fiyatı en yüksek 8 bin 641 lira ile Çeşme çıktı. Çeşme’yi 5 bin 582 liraya Bodrum, 4 bin 473 lirayla Kaş izledi. En fazla prim yapan tatil beldesi Erdek.

Yazlık evde en pahalı Çeşme, Bodrum ikinci

TÜRKİYE’NİN tatil için en çok tercih edilen Ege ve Marmara bölgelerinde yazlıklara talep ciddi şekilde arttı. Tapusor.com’un araştırmasına göre, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden sahil bölgelerine yaşanan göç gayrimenkul fiyatlarına da yansıdı. Özellikle sezonluk kiralamalarda büyük yoğunluk dikkati çekerken çok sayıda kişi de İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden Çeşme ve Bodrum gibi bölgelere akın ediyor.

Türkiye’nin tatil en çok tercih edilen Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yazlık fiyatlarında Türkiye’nin pahalı ilçesi ortalama 8 bin 641 TL ile metrekare fiyatıyla Çeşme (İzmir) olurken, ikinci sırada 5 bin 582 lira ile Bodrum (Muğla), üçüncü sırada 4 bin 473 lira ile son yıllarda popülaritesi hızla artan Kaş (Antalya) yer aldı.

Karaburun ve Urla atakta

Datça’nın (Muğla) 4 bin 181 lira ortalama metrekare satış fiyatıyla dördüncü sırada yer aldığı listede, Urla (İzmir) 4 bin 39 lirayla beşinci, Foça (İzmir) 3 bin 820 lirayla altıncı, Karaburun (İzmir) 3 bin 755 lirayla yedinci, Marmaris (Muğla) 3 bin 623 lirayla sekizinci, Fethiye (Muğla) 3 bin 96 lirayla dokuzuncu sıradan yer aldı. Listede Ege ve Marmara, İzmir, Antalya ve Muğla dışında yer alan tek ilçe Şile. Şile’de yazlıkların ortalama metrekare satış fiyatı 3 bin 32 lira oldu. Araştırmaya göre, son 1 yılda en fazla prim yapan tatil beldesi Balıkesir’in Erdek ilçesi oldu. Son bir yılda yazlık fiyatları Erdek’te yüzde 34.7 artarken, onu yüzde 26.9 yükselişle Çeşme, yüzde 25.3 ile Fethiye takip etti.

Haberin Devamı