Gazete Vatan Logo

Yağ fabrikasından ‘premium’ ev çıktı

Babacan Holding, Esenyurt’taki 6’ncı projesi olan Premium’u satışa çıkardı. 45 milyon $’a alınan yağ fabrikasının arazisinde yükselecek proje, 400 milyon lira değere sahip

Yağ fabrikasından ‘premium’ ev çıktı

Ağırlıklı Esenyurt olmak üzere İstanbul’un çeşitli bölgelerinde 2002 yılından bu yana satın aldığı arsalar üzerinde projeler inşa eden Babacan Holding, yeni projesini satışa çıkardı. Babacan Premium ile Esenyurt bölgesindeki proje sayılarını 6’ya çıkardıklarını söyleyen Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “45 milyon dolar ödeyerek 2015 yılı başında satın aldığımız arazide Babacan Premium karma projemizi gerçekleştiriyoruz. 2016’da Küçükçekmece E-5 üzerinde ve Gaziantep’te iki yeni projemizi daha hayata geçireceğiz. Fikirtepe projemiz için de çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Turizm atağı

İbrahim Babacan, yeni projeleri ve 2016 yılı planları hakkında bilgi verdi. Babacan, 40’a yakın proje yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “2015 yılında gayrimenkul projelerimizin dışında Prime markamızla turizm yatırımlarımıza başladık. Güneşli’de Prime Suite markasıyla ilk otelimizin açılışını yaptık. Bu projeye yakın bir lokasyonda 248 odalı Prime Palas projesini yapacağız. Ayrıca Sefaköy’de Port Royal adında üçüncü otelimiz olacak.”

Haberin Devamı

Yüzde 15 indirim

Babacan Premium hakkında bilgi veren Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan da 400 milyon lira yatırımla hayata geçecek projenin, 7 blokta 1.216 konut ve 102 ticari üniteden oluştuğunu söyledi. Projenin bir yağ fabrikası arazisinde yükseleceğini anlatan Babacan, şunları söyledi: “Metrekare fiyatları 2 bin 800 TL’den başlayan ve KDV oranı yüzde 1 olan projede lansman döneminde yüzde 15 peşinatla ve yüzde 15 indirimle ev sahibi olunabilecek. Firma bünyesinde de 48 aya kadar vade yapılıyor.”

2018’de teslim edilecek

BABACAN Premium’da 1+1, 2+1, 3+1 düz ve loft daireler gibi seçenekler bulunuyor. Babacan Premium projesinde; 1+1’ler giriş çıkışı ayrı olan iki kulede, 2+1 ve 3+1’ler diğer 4 blok olarak inşa edilen aile rezidanslarında yer alacak. Eylül ayında inşasına başlanan projenin birinci etabının Haziran 2018’de, ikinci etabının ise Aralık 2018’te teslim edilmesi planlanıyor. İlk olarak geçtiğimiz Eylül ayında Dubai Cityscape Fuarı’nda tanıtılan projenin yüzde 20’si satıldı.

Haberin Devamı