Gazete Vatan Logo

Üretimi ‘çanta’da Türkiye’ye taşıdı

Fenerbahçe’den Hello Kitty’ye birçok markanın çantada Türkiye distribütörü olan Hakan Çanta, ayakkabı ve çantaya getirilen ek vergiden sonra tüm üretimini Türkiye’de yapmaya başladı. Daha önce üretiminin yüzde 80’ini Çin’de yaptıran şirket, Türkiye’de yeni istihdam da yarattı.

Üretimi ‘çanta’da Türkiye’ye taşıdı

Fenerbahçe’den Minions’a, Barbie’den Hello Kitty’ye, Spider Man’den Frozen’a birçok markanın çantada Türkiye Distribütörü olan Hakan Çanta, Çin’deki üretimini Türkiye’ye kaydırdı. Ayakkabı ve çantaya getirilen ek vergiden sonra yüzde 80’ini Çin’de yaptırdığı üretimin tamamını Türkiye’de yapmaya başlayan şirket, yeni istihdam da yarattı.

52 markaya ulaştı

Sadece geçen ay 170 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Hakan Çanta Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Hacısoyu, “Daha önce üretimin sadece yüzde 20’sini Türkiye’de yapıyorduk. Vergiden sonra Çin’de üretimi bitirdik. Artık üretimin yüzde 100’ünü Türkiye’de gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde 220 makinamız tam gaz çalışıyor. Türkiye’de ürettiğimiz ürünler iç pazarın ihtiyacını karşılıyor. İthalatı sadece ihraç edeceğimiz ürünler için yapıyoruz” diye konuştu.

Şu anda 52 markanın lisansörü olduklarını kaydeden Hacısoyu, çanta lisansörlüğünde dünyada ilk 3’te olduklarını kaydetti. Yıllık çanta, kalem, kırtasiye, ayakkabı ve terlik gibi 4 milyon ürünleriyle tüketiciye ulaştıklarını dile getiren Hacısoyu, Gigi markasıyla da çocuk ayakkabısına ciddi yatırım yaptıklarına değindi. Özellikle pandufta çok başarılı sonuçlar aldıklarını ifade eden Hakan Hacısoyu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Pandufa yatırım yaptı

“Panduf anaokullarında zorunlu bir ürün. Biz de bu alanda iddialıyız. Ciddi yatırım yaptık ve tüketiciden aldığımız geri dönüş başarılı bir iş yaptığımızı kanıtlıyor. Türkiye genelinde 6 milyon ilkokul, 6 milyon lise, 6 milyon civarında da üniversite öğrencisi var. Biz ürünlerimizle bunların 4 milyonuna hitap ediyoruz.”

Yeni yatırım planları olduğunu da dile getiren Hacısoyu, teknoloji ve inovasyon anlamında çok güvendikleri yeni projelerini de önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirtti.

Anadolu’da Barbie ilk sırada

HAKAN Hacısoyu, şu anda popüler markaların Frozen, Minions ve Argry Birds olduğunu anlattı. Minions ve Angry Birds ürünlerinin bu yıl yeni sinema filmlerinin vizyona girmesiyle daha da artmasını beklediklerini kaydeden Hacısoyu, Anadolu’da ise Barbie ve Spider Man ürünlerinin ilgi gördüğünü dile getirdi. Hacısoyu, “Sinema filmlerine göre satışların arttığı ürünler var. Örneğin Star Wars’un yeni filmiyle ürünlerin satışında ciddi artışlar yaşandı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Lonsdale ve Everlast geliyor

Artık genç tüketiciye de hitap edecek şekilde büyüyeceklerini anlatan Hakan Hacısoyu, şöyle devam etti: “Gençler spora ve fit görünmeye çok meraklı. Bu kesime hitap etmek için yeni markalarla anlaştık. Everlast ve Lonsdale markalarını aldık. Bu yıl iki markanın ürünlerini piyasaya sunacağız. Tüm perakende noktalarında bu iki markanın ürünlerine ulaşmak mümkün olacak.”