Gazete Vatan Logo

Ulaşım desteği ne kadar, ulaşım desteğinden kimler yararlanacak? Aile destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerine müjde verdi. Erdoğan, "Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak yerlerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimize, okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde, yaklaşık 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanına, onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedefliyoruz." diye konuştu. Söz konusu açıklamanın ardından ulaşım desteğine yönelik araştırmalar arttı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık merak edilen konuya açıklık getirdi.

Ulaşım desteği ne kadar, ulaşım desteğinden kimler yararlanacak? Aile destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak?

Sosyal yardım kapsamında verilecek ulaşım desteğinin ayrıntıları şekillendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, NTV'de açıklamalarda bulundu. Aile Destek Programı'nda Ekim ayı ödemelerinin tarihini açıklarken, ulaşım desteğine yönelik de açıklamalar da bulundu. Peki, Ulaşım desteği ne kadar, ulaşım desteğinden kimler yararlanacak?

ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR?

Üniversite ulaşım desteği yılda 2 kez verilecek. Yanık ''Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız.” Dedi.

Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak.

Ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla öğrencilerimizin IBAN'larına yatırılacak. 

Ekim ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?

''Başlıyoruz, bu hafta itibariyle hesaplara yatırılacak''