Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin not görünümü negatife inebilir

Bank of America Merrill Lynch (BofA), Türkiye’nin kredi notuyla ilgili bu hafta Cuma günü açıklama yapması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, Türkiye’nin not görünümünü durağandan negatife düşürmesini beklediğini açıkladı.

Türkiye’nin not görünümü negatife inebilir

BofA, Fitch’in Türkiye’nin durağanda bulunan not görünümünü negatife çevirebileceğini kaydetti. Fitch, 26 Şubat Cuma günü Türkiye’nin yatırım yapılabilir seviye olan “BBB-”deki kredi notuyla ilgili gözden geçirmesine dair sonucu açıklayacak.

BofA, Türkiye’nin özel bir durum teşkil ettiğini belirterek, “Türkiye her ne kadar enerji ithalatçısı olması nedeniyle düşük emtia fiyatlarından faydalansa da, gelişmekte olan piyasaların zayıfladığı bir ortamda finansman ihtiyacı nedeniyle korunmasız kalıyor” dedi. BofA, Türkiye’de son dönemde iç politika ve jeopolitik risklerin kayda değer bir biçimde artarken, kurumların itibarıyla ilgili soru işaretlerinin arttığını kaydetti.

BofA, Fitch’in S&P ve Moody’s gibi Türkiye’nin kredi notuna dair görünümü negatife çevirebileceğini beklediğini belirterek, “Fitch’in Türkiye’nin kredi görünümünü negatife çevirmesi durumunda gözler Moody’s’in 8 Nisan’daki gözden geçirmesine çevirilecek” değerlendirmesini yaptı.