Gazete Vatan Logo

Turkcell: Gerekirse biz de bedava 'cep' dağıtırız

Turkcell CEO'su Muzaffer Akpınar, Vodafone'un pazara girmesi ile ilgili olarak, "Korkmuyoruz, heyecanlıyız. Gerekirse biz de bedava telefon dağıtma stratejisini uygularız" dedi

Türkiye'nin en büyük GSM operatörü Turkcell'in CEO'su Muzaffer Akpınar, Barselona'da düzenlenen 3GSM Kongresi'nde son dönemde Vodafone'un Telsim'i almasıyla hareketli günlere gebe olan GSM pazarını değerlendirdi. Muzaffer Akpınar, "Yabancı ülkelerden gelen operatörler neticede Türkiye'yi yatırım yaptıkları ülkelerden sadece biri olarak görüyor. Ama bizim ana gemimiz Türkiye. Türkiye'de dallanıp budaklanıp, çevrede yatırım yapıyoruz. Bu da önemli bir fark diye düşünüyorum" dedi. Akpınar şöyle devam etti:

Bunu zaten yapıyoruz
"Vodafone gelir gelmez stratejisini açıkladı. Vodafone'un gelip, bizim 10 yıllık stratejimizi söylemesi memnuniyet verici. Çünkü bu stratejinin içinde evrensel kurallar var. Müşteri memnuniyeti var. Şeffaflık var. Etik var. 11 yıllık Türkiye tecrübemizle aynı alanlarda rekabet edeceğiz. Aynı şekilde Cüneyt Bey de (Avea Genel Müdürlüğü'ne getirilen Cüneyt Türktan) bu kültürde 7 yıl yöneticilik yapmıştı. Ben onun yaptığı mülakatlarda aynı stratejinin ipuçlarını duydum. Pazarda üç oyuncu olarak yolumuza devam edeceğiz."

"Vodafone tüm dünyada bedava cep telefonu dağıtıyor demek doğru değil" diyen Akpınar, Vodafone'un bu pazarlama stratejisinin bir finansman modeli olduğunu belirtti. "200 euroluk telefonun gerçekten bedavaya verildiğini düşünmek yanlış" diyen Akpınar, şöyle devam etti: "Uygulanan modelde sabit ücrete ek olarak yedirilmiş bir ücret var. Ya da aylık minimum tüketim taahhüdü üzerine kurulmuş 18 ya da 24 aylık bir birliktelik sözü bu. Pazarda bu strateji oluşursa, bu yapılmayacak bir şey değil, biz de çok kolay yaparız." Toplantıda bu modelin telefon ithalatını patlattığı için Finlandiya'da yasaklandığı da vurgulandı.

Sektörde fiyatların düşmeye devam edeceğini vurgulayan Akpınar, "Turkcell finansal güç olarak 11 yılın en başarılı dönemini yaşıyor. Telekomda hiç borcu olmayan çok az şirketten biriyiz" dedi.

Haberin Devamı