Gazete Vatan Logo

Türk kahvesini dünyaya Alman Bosch içirecek

BSH Ev Aletleri, Türk mühendislerin geliştirdiği Türk kahvesi makinesini pazara sunacak. BSH Ev Aletleri Türkiye CEO’su Norbert Klein, “Türkiye’nin bu değerini dünyaya çok güçlü tanıtacağız” dedi.

Türk kahvesini dünyaya Alman Bosch içirecek

Berlin’deki IFA Fuarı’nda akıllı beyaz eşyalarını tanıtan BSH Ev Aletlerinin Türkiye CEO’su Norbert Klein, Ar-Ge faaliyetlerini tamamladıkları Türk kahvesi makinesini çok yakında pazara sunacaklarını açıkladı.

Klien, “Türk mühendislerimizin geliştirdiği “Made in Turkey” markalı Türk kahve makinemizi çok yakında pazara sunarak, Türkiye’nin bu değerini dünyaya çok güçlü bir şekilde tanıtacağız. Özellikle soğutma ürün gruplarında Türkiye’de tüm dünya için yeni ürünler geliştirme konusundaki iddiamızı artıracağız” diye konuştu.

Potansiyeline inanıyoruz

Klein, Türkiye’nin gelecek potansiyeline çok inandıklarını ve bölgesinde Rusya ile en önemli pazar olmaya devam ettiğini bildirdi. Türkiye’nin bir ihracat üssü olarak gelişmesini sürdürdüğünü söyleyen Klein, sözlerini şöyle sürdürdü:“Çerkezköy’deki üretimimizin yüzde 50’sini iç pazara sunarken, yüzde 50’sini ise ihraç ediyoruz. Bu yıl ihracat, iç pazara oranla biraz daha fazla gelişti. Bunda Türkiye’deki Ar-Ge faaliyetlerimizin global standartlarda üretim kabiliyetimizle birleşmesinin ve tüm dünyada pazarladığımız inovatif ürünleri Çerkezköy’de geliştirmemizin rolü büyük.”

Haberin Devamı

‘Çalkantılı dönemlere doğru gidiyoruz’

Norbert Klein, “Dünya ekonomisindeki olumsuz etkinin bir süre daha kalıcı olması ihtimalini ve Türkiye’nin de etkileneceğini hesaba katarsak, çalkantılı dönemlere doğru gidiyoruz. Eğer Türkiye’de bu durumu doğru yönetemezsek, 2015 olumlu sonuçları kutlamak için parti verdiğimiz son yıl olabilir” diye konuştu.