Gazete Vatan Logo

Türk ev tekstilinden Frankfurt'a çıkarma!

Yaklaşık 200 Türk ev tekstili firması ve onlarca Türk markası, 9-12 Ocak 2013 tarihleri arasında Frankfurt'ta düzenlenen Heimtextil'de ürünleri ve tasarımları ile gövde gösterisi yapıyor.

2011 yılında dünya ev tekstili ihracatında dördüncü sırada yer alan Türkiye, Heimtextil'de ürünlerini sergileyerek ve bağlantılar yaparak, dünya piyasasındaki payını yükseltme kararlılığında.

Heimtextil, Türk firmalarının dünyada en yoğun katılım sağladığı fuarların başında geliyor. Bu yıl fuara Türkiye'den yaklaşık 200 firma ve 2,500'ü aşkın
profesyonel ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Türk ev tekstili sektörü Avrupa'nın en büyük tedarikçisi konumunda ve dünya ev tekstili ihracatında önemli bir paya sahip. Yaklaşık 13-14 milyar dolarlık bir hacimle ifade edilen, Türk ekonomisinde lokomotif bir sektör.

Türkiye'den 160 ülkeye 5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiriliyor. Ayrıca Türkiye'de ev tekstilinde 750 bin eleman istihdam ediliyor.

Türkiye'nin 2011 yılındaki 23.4 milyar dolarlık tekstil ve konfeksiyon ürünleri ihracatının yüzde 8.4'ü ev tekstili ürünlerinden oluştu. Türkiye, 2011 yılında ihracatı ile ev tekstili ürünlerinde dünyanın en büyük dördüncü ihracatçısı oldu.

Ancak dünya ihracat sıralamasında Türkiye kalitesi ve kendi markalarıyla öne çıkıyor. Dünya standartlarında üretim yapan Türkiye, ürün kalitesine önem veren ülkelerin tercih ettiği bir ülke.

Orta ve üst sınıf kalitede, seri ve parti üretim yapabilen Türk ev tekstili sektörü, Avrupa'nın en büyük üretim kapasitesine sahip.

En büyük pazar Almanya

Ekonomi Bakanlığı’nın 2011 verilerine göre, ev tekstili ihracatımızın 695 milyon dolarlık bölümünü Almanya’ya gerçekleştiriyoruz ve Almanya toplam ihracatımız içinde %23.4 paya sahip.

Bu nedenle Frankfurt'ta her yıl düzenlenen Heimtextil fuarı, Türk ev tekstili firmaları ve markaları için büyük önem taşıyor.

Almanya'yı Avusturya, Belçika, ABD, Kanada, Mısır, Yunanistan, Polonya, Rusya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, İsviçre, Hindistan, İtalya, Lübnan,
Moldova, Pakistan, İtalya, İran, Irak gibi ülkeler izliyor.

Messe Franfkurt tarafından organize edilen Heimtextil'de Türk firmaları, mobilya kumaşından perdeye, yastıktan yatak takımına, duvar kağıdından banyo tekstiline
kadar ev tekstilinin her yönünü ve kendi tasarımları ile gövde gösterisi yapıyor.

Heimtextil yılda bir kez düzenleniyor, tüm üreticileri ve tüketicileri Frankfurt'a çekiyor. En büyük katılımcı ülke ise Türkiye. Türkiye'den yaklaşık 200 firma, ev, otel
ve restoran tekstili ile dekorasyon alanında birçok farklı ürün ve tasarımlar sunuyor.

İkinci büyük fuar EVTEKS

Yaklaşık 1.000 üyesi bulunan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği,
sektörün üretim gücünün yüzde 95'ini temsil ediyor ve Heimtextil'den sonraki
dünyanın ikinci büyük ev tekstili fuarı olan EVTEKS'i düzenliyor.

21 yıllık bir geçmişe sahip olan TETSİAD; ihracatçı, üretici, tasarımcı ve çalışanıyla,
milyonlarla ifade edilen sektörün gelişmesi, sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin
sunulması, üyeler arasında dayanışmanın sağlanması, sektörün yurtiçi ve yurtdışında
temsil edilmesi, tanıtımı konusunda çalışmalar yapıyor.

Haberin Devamı