Gazete Vatan Logo

Turizmde yeni hikayeyi teşviklerle yazmayacağız

Turizm Bakanı Ersoy, turizm sektöründe yeni dönemdeki hikayenin teşviklerle yazılmayacağını söyledi. Teşvikleri ‘taşıma suya’ benzeten Ersoy, “İşi bilen turizmcinin teşvike ihtiyacı yok” dedi.

Turizmde yeni hikayeyi teşviklerle yazmayacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Antalya’da turizm alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Yeni dönemdeki hedeflerini sektörün önde gelen isimlerine anlatan Bakan Ersoy, “Bundan sonra yeni bir hikaye yazmamız gerekiyor. Bu hikayeyi de teşviklerle yazamayacağız. Bu hikayeyi kendi becerilerimizle yazacağız. Hepimiz kendimize güveneceğiz” dedi.

Teşvik ve desteklerin turizmi kıpırdattığını ancak nihai sonuç için teşvik ve destekten çok daha önemlisi gerektiğini vurgulayan Ersoy, şöyle konuştu:

Engeller kalkacak

“Biz turizm sektörü olarak o kadar büyük bir sektörüz ki gerek yarattığımız döviz girdileri gerekse yarattığımız büyük istihdam düşünüldüğünde teşvike dayalı bir sektör olmak, bu şekilde anılmak istemememiz gerekiyor. Bence en büyük teşvik, biz turizmciler için turizmin önündeki engellerin kaldırılması olması lazım. Zaten sizi frenleyen, tutan engelleri biz devlet ve Bakanlık olarak sizlerle birlikte hızlı bir şekilde ortadan kaldırdığımızda işi bilen turizmcinin teşvike ihtiyacı yok. Alır yürür gider çünkü teşvik dediğiniz şey taşıma suyla değirmen döndürmek. Bizim o kadar yavaş çarkın içinde kalmamamız gerekiyor. Biz çok hızlı hareket etmeliyiz. Önce Avrupa’da yakalamamız gereken rakiplerimiz var, daha sonra dünyada yakalamamız gereken rakiplerimiz var.”

Haberin Devamı

% 30 artışla 16 milyon turist
Bakan Ersoy, Türkiye’nin Haziran ayı sonu itibarıyla 6 aylık turist rakamlarını da açıkladı. Bakan Ersoy, “Gurur verici veriler. İlk 6 ay itibarıyla bir önceki yıla kıyasladığımızda, turist sayısında Türkiye genelinde yüzde 30’luk artış var. 16 milyon yabancı ülkemizi ziyaret etmiş ve gururla açıklıyoruz ki bunda en büyük pay Antalya’nın. 6 milyon 628 binlik turist sayısına ulaşmış. Bu yıl 14 milyonluk hedefiniz var. Demek ki bu 14 milyonluk hedefi muhtemelen başaracağız. Sezon sonundan itibaren artık ‘Gelirimizi turist sayısından daha fazla artırdık, şu kadar daha fazla artırdık’ şeklinde konuşmamız lazım. Verimlilik, başarı ölçüsü olarak bunu tayin etmemiz gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı