Gazete Vatan Logo

TOKİ sosyal konut projesi fiyatları ne kadar olacak, taksit ödemeleri nasıl olacak? 2+1 ve 3+1 konutlar için aylık ne kadar ödenecek?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan 81 kentte Sosyal Konut Projesi’nin detaylarını açıkladı. Erdoğan, ''Başvurular yarın başlayacak, Ekim sonuna kadar devam edecek'' dedi. Açıklamanın ardından TOKİ sosyal konut projesi fiyatları araştırılamaya başlandı.

TOKİ sosyal konut projesi fiyatları ne kadar olacak, taksit ödemeleri nasıl olacak? 2+1 ve 3+1 konutlar için aylık ne kadar ödenecek?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. 81 ilde 250 bin konut yapılacak, 100 bin konut arsası uygun şartlarla satılacak. Evi olmayan dar gelirliler kira öder gibi ev sahibi olabilecek. 

TOKİ sosyal konut projesi fiyatları ne kadar olacak, taksit ödemeleri nasıl olacak?

Toplamda 608 Bin Lira olan 2+1 konutlara aylık 2200 Lira taksit 240 ay vadeyle sahip olunacak. Maliyet fiyatı üzerinden yüzde 40 indirim yapılacak. 850 bin TL'lik 3+1 konut 3 bin 187 TL'den 240 ay vadeyle alınabilecek.

Başvurular yarın başlıyor

Birazdan ana hatlarını milletimizle paylaşacağımız projenin başvuruları yarın başlıyor ve ekim ayının sonuna kadar sürecek. Bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir. Sosyal konut projesini 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz.

5 yılda 500 bin sosyal konut

Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır.

Haberin Devamı

Böylece sosyal konut sayımızı 2 milyona çıkarmış olacağız. Projemizin ve bu kapsamda yapılacak konutlar ile iş yerlerinin isimlerini "İlk Evim ve "İlk İş yerim" olarak belirledik.

Bu kampanya özel sektör yatırımlarında yol açacağı hareketlilikle değerlendirildiğinde ülkemizdeki konut sahibi sayısını artıracaktır. 2 yılda bitirerek hak sahiplerinin kullanımına sunmayı planlıyoruz. Projemizin bu ilk etabı dahil Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı konut projesidir.

500 bin konut hedef sayısı hane sayısı bakımından İstanbul'un dörtte birine, Ankara'nın yarısına, Kocaeli'nin tamamına eşitken, birçok ilimizin tamamına elşittir. 900 milyar liralık yatırım değeri demek.

Şehit yakınları ve gazilere ilk etabın yüzde 5'e karşılık gelen 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza ise yüzde 20'ye denk gelen 50 bin konut ayırıyoruz.

Projemizdeki konutlarımızın yüzde 20'sine denk helen 50 bini ise gençlerimize tahsis ettik.

608 bin TL'ye sahip 2+1 fiyatlı konutlarımıza aylık 2 bin 280 TL taksitle 240 ay vadeyle sahip olabilecekler.

Haberin Devamı

Belirlenen toplam bedelin yüzde 10'u peşin alınacak.