Gazete Vatan Logo

TOKİ kura çekimi ne zaman, kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ 2+1-3+1 2022 isim listesi kura sonuçları ve kura tarihleri 2022…

TOKİ kura çekilişi ne zaman, TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ sosyal konut projesi başvuruları 14 Eylül tarihinde başladı. TOKİ'ye başvurularını yapan adaylar çekiliş tarihlerini sorguluyor. Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı hedefleyen projede kuralar noter huzurunda çekilecek. Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak. İşte TOKİ kura sonuç tarihine yönelik merak edilenler…

TOKİ kura çekimi ne zaman, kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ 2+1-3+1 2022 isim listesi kura sonuçları ve kura tarihleri 2022…

TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak, TOKİ kura çekimi ne zaman? 81 ilde orta ve dar gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan proje Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Başvuru işlemlerini gerçekleştiren vatandaşlar kura çekimi tarihini ve kura sonuçlarının açıklanacağı tarihi sorgulamaya başladı. Peki, TOKİ kura çekilişi ne zaman, sonuçlar ne zaman ilan edilecek?

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN, KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 81 ilde sosyal konut projesinin detaylarını canlı yayında açıkladı. Bulut kura çekimi ile ilgili şunları söyledi;

"608 bin lira en düşük fiyat. Tabi bu fiyata mal etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız yüzde 40 indirimli olanı tercih etti. Önce konut başvurularını alıyoruz. Başvuru aldıktan sonra illere göre noter huzurunda kuraları seçeceğiz. Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir."

Haberin Devamı

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

Öte yandan kura çekimi hakkında açıklama yapan Bakan Kurum ise "81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek. " dedi.

Düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri açıklandı. TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayıp 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecektir.

Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacaktır. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile belirlenecektir.)

Bakan Murat Kurum katıldığı bir canlı yayın programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum 2022'nin kasım ayında etap etap başlayacak kura çekiminin 2023 mart ayında tamamen sonlanacağını açıkladı. 

Haberin Devamı