Gazete Vatan Logo

TOKİ başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ kura çekimi tarihi belli mi, ne zaman yapılacak?

TOKİ sosyal konut başvurularında son günlere girildi. TOKİ ilk evim projesine başvurularını tamamlayan vatandaşlar 81 ilde alınan konut başvurularında, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Peki, TOKİ başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ kura çekimi tarihi belli mi, ne zaman yapılacak? İşte TOKİ başvuru sonuçları için belirlenen tarih…

TOKİ başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ kura çekimi tarihi belli mi, ne zaman yapılacak?

TOKİ Sosyal Konut başvuruları sona eriyor. Başvuruların uzatılıp uzatılmayacağı merak edilirken TOKİ ilk evim projesine başvuru yapanlar sonuçların ne zaman açıklanacağını ve TOKİ kura çekilişinin ne zaman yapılacağını merak ediyor.

TOKİ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, projeye 7.5 milyon başvuru olduğunu belirterek 31 Ekim'den sonraki ilk haftada kura çekimleri başlayacağını duyurdu.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, "608 bin lira en düşük fiyat. Tabi bu fiyata mal etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız yüzde 40 indirimli olanı tercih etti. Önce konut başvurularını alıyoruz. Başvuru aldıktan sonra illere göre noter huzurunda kuraları seçeceğiz.

Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir." dedi.