Gazete Vatan Logo

Togg ön satış ne zaman? Togg fiyatı ne zaman belli olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Yerli otomobil Togg’un ilk aracı üretim bandından indi. Togg Gemlik Kampüsü açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Aracı test eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg otomobilin ön satışının başlayacağı ve fiyatının açıklanacağı tarihi duyurdu. Peki, Togg ön satış ne zaman? Togg fiyatı ne zaman belli olacak? Togg ön satış siparişi nasıl verilecek? İşte detaylar…

Togg ön satış ne zaman? Togg fiyatı ne zaman belli olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Türkiye’nin otomobili Togg’un macerası resmen başladı.  Togg'un seri üretimi için gözler 29 Ekim’e çevrilmişti. Türk markalı ilk otomobilin battan inişini tüm Türkiye tanıklık etti. Yüzde 100 Türkiye'ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak amacıyla yola çıkan Togg'un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü'nün açılış töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, ilk araç banttan indi. 60 yıllık hayalin gerçekleştiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un ön satış ve fiyatı ile ilgili açıklamalar yaptı.

TOGG ÖN SATIŞ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Togg açılışında ön satış ile ilgili şunları söyledi:

“Bugün seri üretim bandından çıkan araçların test ve sertifikasyon süreçleri başlıyor. Avrupa yollarının da tozunu attıracağı için yeterlilik sertifikasına sahip olacak. 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz. Yeni nesil bir girişim olan Togg aracısız bir şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Satış işini dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek çözmeye karar verdik. Vatandaşlarımız şubatta ön satış siparişlerini verebilecek.”

Haberin Devamı

TOGG FİYATI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

“Togg'un fiyatına piyasa şartlarında rekabetçiliğini sağlayacak şekilde babayiğitlerle birlikte karar vereceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mart ayı sonunda piyasaya çıkacak ürünün fiyatını bugünden vermek mümkün değil. Sanıyorum ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg'un fiyatı da açıklanacaktır.” diye konuştu.