Gazete Vatan Logo

TMSF, Halide Edip Adıvar’ın köşkünü satıyor

TMSF Sevda Tepesi’nden sonra Boğaziçi’nin en gözde gayrimenkulleri arasında sayılan Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü’nün yüzde 65 hissesini 19 milyon 200 bin YTL tahmini bedel üzerinden satışa çıkardı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Eskidji Müzayedecilik aracılığı ile Üsküdar Paşalimanı sırtındaki Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü’nün yüzde 65 hissesini satışa çıkardı. 23 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek müzayedede satılacak gayrimenkulün hisse bedeli 19 milyon 200 bin YTL olarak belirlendi.

Toplam 70 bin 286 metrekare alanlı koru Üsküdar Sultantepe Selvilik Caddesi Münir Ertegil Sokak No:3 adresinde. Bir dönem Türk edebiyatının ünlü ismi Halide Edip Adıvar’ın da yaşadığı Hüseyin Avni Paşa Köşkü ve Korusu, 1960 ve 1970’li yıllarda Türk Sineması’nın birçok filmine ev sahipliği yapmıştı. Demirağ Korusu olarak da bilinen arazi, daha önce Halide Edip Adıvar’ın ailesine aitti ve içerisindeki ahşap köşk de ünlü yazarın adını taşıyan bir okul olarak hizmet vermişti.

Plan değişikiliğiyle imara açılacak

Korunun yüzde 35 hissesi ünlü işadamı Zeynel Abidin Erdem’e ait. Koru, Medya Holding’e Yeni Yüzyıl gazetesini satın alan Korkmaz Yiğit’ten geçmişti. Borcunu ödeyemeyen Yiğit’in hisseleri Üsküdar 3. İcra Müdürlüğü’nden satışa çıkarılmıştı. 12 milyon YTL tahmini bedel üzerinden satışa çıkarılan korunun icra müdürlüğündeki açık artırmasına katılım olmamıştı. İkinci ihalede yüzde 40 oranındaki teklif ile 5 milyon YTL’ye Medya Holding’in olmuştu. Koru, 27 Ekim 2000’de Etibank’a el konulmasının ardından TMSF’ye geçmişti. TMSF, köşk ve korunun hisselerini birkaç defa satışa çıkarmış ama alıcı çıkmamıştı. TMSF, geçen yıl aynı hisseye 9 milyon YTL istiyordu.

Şimdilik imara kapalı olan koru, yapılacak plan tadilatlarıyla imara açılabilecek nitelikte.

Haberin Devamı