Gazete Vatan Logo

Tesettürlü Barbie’nin çantalarını üretecek!

Hello Kitty’den Benetton’a birçok markanın lisanslı ayakkabı ve çantalarını üreten Hakan Çanta, Orta doğu için tesetürlü Barbie olarak nitelendiren Fulla bebeğin çantalarını üretmek üzere anlaştı.

Hello Kitty’den Benetton’a kadar birçok markanın lisanslı çanta ve ayakkabılarını üreten Hakan Çanta, Orta doğu için tesetürlü Barbie olarak nitelendiren Fulla bebeğin çantalarını üretecek. Hakan Çanta Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Hacısoyu, ilk yıl markanın Dubai lisansörü için 150 bin adet çanta üreteceklerini söyledi. Fulla bebeklerin Ortadoğu’da çok popüler olduğunu anlatan Hacısoyu, çantaların Dubai, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt gibi ülkelerde satılacağını kaydetti.

Orta doğu ve Avrupa’da yeni markalarla atılım yapacaklarını sözlerine ekleyen Hakan Hacısoyu, 2015 yılında ihracatta yüzde 35 civarında büyüme öngördüklerini vurguladı. 32 lisanslı markayla üretim yaptıklarını hatırlatan Hacısoyu, hedeflerinin bölgede söz sahibi bir Türk markası haline gelmek olduğunu anlattı. Hacısoyu, “Yeni markalar için sürekli temaslarımız var. Yakında Rusya’da çok popüler olan Masha and Bear adlı karakterin ürünlerini Türk tüketicisiyle buluşturacağız. Minions’un ürünlerini de 2015 okul sezonuna yetiştireceğiz. Tesettürlü Barbie olarak nitelendirilen Fulla’nın da okul ürünlerini üretmek için Dubai’deki lisönsörle anlaştık. İlk yıl 150 bin çanta üretme hedefimiz var. Sonrasında bizim üretim kalemlerimize uygun diğer ürünleri de gelecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünya markalarına üretim yaptıklarına da değinen Hacısoyu, yıllık üretimlerinin 4 milyon adedi bulduğunu vurguladı. Hacısoyu, “Kuzey Afrika pazarına girdik. En fazla ürünü Dubai’ye satıyoruz” dedi.

Fenerbahçe liderliği bırakmıyor
Kendi markası Gigi ile de büyüme planları yapan Hakan Çanta, bu markayla da ihracat yapmayı hedefliyor. Hakan Hacısoyu, “Lisanlı ürünleri gönderdiğimiz tüm pazarlarda kendi markamızı da konumlandıracağız. Ayakkabı ve çantada ürün geliştiriyoruz” dedi. En çok sattıkları ürünlere de değinen Hacısoyu, şöyle devam etti: “Hello Kitty ve Cars en çok satan markalar. Taraftar ürünleri de çok ilgi görüyor. En fazla Fenerbahçe ürünleri satılıyor. Okul dönemi Galatasaray ürünleri biraz öne geçti ama taraftarının manevi bağlılığı nedeniyle yeniden Fenerbahçe ürünleri ilk sıraya çıktı.”

Haberin Devamı