Gazete Vatan Logo

Tefalci’nin kurduğu Esse yine eski Tefalciler’e gitti

Tefal’in Türkiye’deki ilk müdürü olan Semih Şeftali, buradan ayrılıp kurduğu Esse’yi Zorlu yerine Haşim Erhan Abaz, Cüneyt Yağcı ve Atilla Okumuş’a sattı. Yağcı, Tefal’in eski genel müdürü. Abaz, Tefal’in outlet mağazalarını açan ve bunlarıTefal’e geri satan bir işadamı...

Tefalci’nin kurduğu Esse yine eski Tefalciler’e gitti

Tefal’in Türkiye’deki ilk personeli ve müdürü olan Semih Şeftali, buradan ayrılıp kurduğu Esse’yi Zorlu Grubu’na satacaktı. İmza atılması beklenirken Semih Şeftali Esse’yi sürpriz bir şekilde Haşim Erhan Abaz, Cüneyt Yağcı ve Atilla Okumuş’a sattı.

Yolları Tefal’den geçti

Esse’nin yeni ortakları oldukça ilginç... Zira yüzde 10 hissesi olan Cüneyt Yağcı, Tefal’in eski genel müdürü. Yüzde 80 hisseyle en büyük ortak olan Haşim Erhan Abaz da Tefal’le uzun yıllar çalıştı. Abaz, Tefal’in outlet mağazalarını açan ve geçen yıl 20 civarında mağazayı Tefal’e geri satan bir işadamı.

Yüzde 10 hissenin sahibi Atilla Okumuş ise yine sektörde bilinen markalardan olan Jumbo’nun eski müdürü. Semih Şeftali’ye sürpriz satışı sorduk. Şeftali, “Bizim için de sürpriz oldu. Zorlu ile görüşüyorduk ve son aşamaya yakındık ama çok iyi bir teklifle geldiler. Zorlu’nun isteği doğrultusunda serbestlik vardı ve kararımızı yeni tekliften yana kullandık. Maddi ve manevi iyi bir karar aldığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

ABD pazarına züccaciye satacak

SEMİH Şeftali, önümüzdeki dönemde diğer markası Contesse’i büyüteceğini söyledi. ABD’ye ihracata başlayacağını da anlatan Şeftali, şöyle konuştu: “Benim Esse’de hissem kalmadı ama bir süre danışman olarak kalacağım. Contesse markamızla yola devam edeceğim. ABD’ye züccaciye ürünleri göndermeyi ve orada satmayı planlıyorum.”