Gazete Vatan Logo

Şener: Bu zamma imza atan başkan yetki sahibidir

Şener, İMKB çalışanlarına yüzde 36 zam getiren iş sözleşmesinin imza töreninde Başkan Osman Birsen’e yönelik olarak, “Kendisi büyük yetkilere sahiptir” dedi

İMKB çalışanlarına yüzde 36 zam ve kira yardımı getiren toplu iş sözleşmesi dün imzalanırken, törene Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in İMKB Başkanı Osman Birsen’e söylediği sözler damgasını vurdu. İmza töreninde İMKB Başkanı Osman Birsen’le aynı masada oturan Bakan Şener, Birsen’in ’Yetkilerim azaldı’ dediğini ifade ederek, “Kusura bakmasınlar, milyarlık ücret artışına imza attığınıza göre demek ki bayağı yetki sahibisiniz. Sayın Türk-İş Başkanı diyor ki (bu yetkisi bizim yasalardan kaynaklanıyor) ama iş yasasının ötesinde de Sayın Başkan yetkilidir. Büyük yetkilere sahiptir” şeklinde konuştu.

Kira yardımı da geldi
İMKB’deki ilk toplu sözleşme dün Şener, Birsen ve Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç’ın da katıldığı bir törenle İstinye’deki İMKB binasında imzalandı. Toplu sözleşme ile 410 İMKB personelinin maaş ve sosyal yardımlarına yüzde 36 zam yapıldı. Ayrıca daha önce müdür düzeyindeki çalışanlara verilen kira yardımları tüm personele dağıtılmaya başlandı. Sözleşmeyle İMKB’de bir hizmetlinin aldığı en yüksek maaş 2 bin 600 YTL, şoförün aldığı ücret ise 2 bin 700 YTL’ye çıktı. Müdür düzeyindeki çalışanların maaşları da 11 bin 570 YTL’ye ulaştı. Çalışanların maaşlarına yılın ikinci yarısı için de İstanbul’un enflasyonu artı 4 puan zam yapılması karara bağlandı.

İmza töreninde konuşan Bakan Şener, “İMKB’de ücretlerin ilk kez toplu sözleşme ile sendika yasası çerçevesinde oluştuğunu görüyoruz. Bu, tarafların uzlaşması ile ortaya çıkmış bir sonuçtur. Bundan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı