Gazete Vatan Logo

SED yardımı yattı mı? 2023 Ağustos SED yardımı ne zaman yatacak, SED yardımı yatan iller hangileri? SED ödemeleri ne kadar oldu, Ağustos SED yardımı yattı mı?

2023 Ağustos SED yardımı ne zaman yatacak, SED yardımı yatan iller hangileri? e-Devlet SED yardımı sorgulama süreci başladı. SED yardımı Ağustos 2023 ödemelerinde gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çevrildi. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödemeleri, memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 zam oranında arttı. Çocukların korunması ve desteklenmesine yönelik olan ödenek için aileler 'SED yardımı Ağustos 2023 yattı mı, SED yardımı ne zaman yatacak?' sorularına yanıt arıyor.

SED yardımı yattı mı? 2023 Ağustos SED yardımı ne zaman yatacak, SED yardımı yatan iller hangileri? SED ödemeleri ne kadar oldu, Ağustos SED yardımı yattı mı?

SED yardımı Ağustos ayı ödemeleri, ağustos ayıyla birlikte sorgulanıyor. Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı kapsamında yapılan ödemeler, her ay hesaplara yatıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim giderlerini karşılanmak için ödedikleri DES yardımı e-Devlet üzerinden araştırılıyor. Peki, SED yardımı Ağustos 2023 ne zaman yatacak? SED yardımı yattı mı, ne kadar olacak?

SED YARDIMI AĞUSTOS 2023 NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı Ağustos ayı ödemelerinin ayın 15'inden sonra hesaplara yatırılması bekleniyor.

SED yardımının yatıp yatmadığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın e-Devlet Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama ekranı üzerinden öğrenebilirsiniz.

E-DEVLET SED YARDIMI SORGULAMA EKRANI

SED yardımı ödemeleri içim başvurular İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

SED YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 zam oranında artırıldı. Buna göre; 3 bin 38 lira ödeme alan bir aile yeni zam oranıyla birlikte 3 bin 571 lira ödeme alacak.

Haberin Devamı