Gazete Vatan Logo

Rusya’dan Türk iş insanlarına imtiyaz

Rusya’dan, Türk iş insanlarına imtiyazlı şartlar oluşturulduğuna dair sinyal geldi.

Rusya’dan Türk iş insanlarına imtiyaz

Rusya’nın Yekaterinburg kentinde düzenlenen ve Türkiye’nin bu yıl partner ülke olduğu INNOPROM Uluslararası Sanayi Fuarı’nda Türkiye Milli Fuar Alanı açıldı.

Fuarda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Rusya Sanayi Forumu’na, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ve DEİK Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan katıldı.

Forumda konuşan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, “Türk iş insanlarının Rusya’ya daha rahat gelmeleri, uzun vadeli yatırımlarla gelen iş insanlarını desteklemek için bir takım paketler hazırladık. İmtiyazlı şartlar oluşturuyoruz” dedi.

Bakan Varank da iki ülke arasındaki ticaret hacminin 25 milyar doları aştığını belirterek, “Hedefimiz öncelikle daha önce yakaladığımız 33 milyar dolarlık dış ticaret hacmi seviyelerine ulaşmak ve daha sonra bu rakamı 100 milyar dolara çıkarmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Varank, sanayinin gücüne güç katmak ve rekabeti artırmak için, üretimde yapısal dönüşümü hızlandırdıklarını da dile getirdi. (Milliyet)