Gazete Vatan Logo

Resesyon nedir, ne demek? Ekonomide resesyon olursa ne olur?

Resesyon kelimesi son günlerde ekonomi alanında en çok sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Ünlü ekonomist Roubin arz şoklarının ve finansal sıkıntının ne kadar şiddetli olacağına bağlı olarak ABD ve küresel durgunluğun 2023 yılı boyunca sürmesini bekliyor. Ekonomide durgunluk anlamına gelen resesyon nedir, ne anlama geliyor? Resesyon olursa ne olur?

Resesyon nedir, ne demek? Ekonomide resesyon olursa ne olur?

Ekonomist Nouriel Roubini'nin resesyon uyarısı yaptı. Söz konusu açıklama sonrası resesyonun ne olduğu, resesyon olunca ne olacağı araştırılıyor. Peki, Resesyon nedir, ne demek? Ekonomide resesyon olursa ne olur?

RESESYON NEDİR?

Resesyon, makroekonomide geleneksel olarak reel gayri safi yurt içi hasılanın iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesi durumudur. Ekonomide durgunluk olarak da adlandırılabilir.

RESESYON OLURSA NE OLUR?

Resesyon ekonomik alanında duraklama dönemleri için kullanılan ifadedir. Bu dönemlerde toplam üretim miktarında gerileme olur. Bununla birlikte, işsizlik artar ve milli gelir düşer. Resesyon sonucunda ülkelerin ekonomik şartlarında negatif değişimler yaşanır.