Gazete Vatan Logo

Putin'den petrol talimatı

Putin, petrol üretiminin dondurulması çalışmalarına devam edilmesi talimatını verdi.

Putin'den petrol talimatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrol üreten ülkeler ile petrol üretiminin dondurulmasına ilişkin çalışmalara devam edilmesi talimatını verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Devlet Başkanı’nın Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, "Önde gelen petrol üreten ülkelerle çalışmalara devam edilmesi gerek. Çünkü bazı üretici ülkeler henüz bu konudaki fikirlerini sunmadılar. Bununla birlikte birçok ülke bu karara katıldığını açıkladı" ifadesini kullandı.

Peskov, Putin’in Enerji Bakanlığı’nın petrol üretim hacmini Ocak 2016 seviyesinde sabitleme teklifi konusundaki tavrını net olarak dile getirdiğini ve Enerji Bakanlığı’nın diğer ülkelerdeki partnerleriyle yaptığı çalışmalara dikkat çektiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı ile bir araya gelen Rus petrol şirketleri, üretimi dondurma inisiyatifini desteklediklerini bildirdiler. Toplantıya Rosneft, Lukoil, Gazprom Neft, Başneft, Tatneft, Zarubezhneft, Surgutneftegaz şirketleri başkanları, Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Sergey İvanov ve Devlet Başkanı Danışmanı Andrey Belousov katıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Enerji Bakanı Aleksandr Novak 15’den fazla ülkenin petrol üretim seviyesini dondurmaya hazır olduğunu bildirdiğini kaydetti.